ПРАЗНИК КИНОЛОГИЈЕ У СЕМБЕРИЈИ :: Semberija INFO ::

 

ПРАЗНИК КИНОЛОГИЈЕ У СЕМБЕРИЈИ


Државна изложба паса (ЦАЦ) и друга међународнаизложбе паса (ЦАЦИБ), окупила је данас у Етно - селу „Станишићи“ велики број, како излагача, тако и љубитеља паса.

Изложбу је организивало Кинолошко удружење „Семберија“ у сарадњи са Кинолошким удружењем Републике Српске, а еминентним судијама и публици, данас се представило око 270 паса из пет земаља. 



На изложби су се могли видјети њемачки овчари, ротвајлери, бернардинци, шарпланинци, средњеазијски овчари, мали патуљасти пси,биглови, чиваве и пудлице, а изложба  је рангирана по групама, односно по старости паса – од најмлађих,  до најстаријих, ветерана.



- Пријављено је око 270 паса из БиХ, Србије, Италије,Мађарске, чак и Гане. Ово такмичење је избор за најљепшег пса, гдје се гледа све ,од длаке,од тога како се пас креће, како изгледа. Имамо девет група и у свакој по два до три избора. Када изаберемо најљепше, они иду на бис, а након тога на супер бис, што је једна од највећих титула на оба такмичења”, појаснио је Дејан Исмић из Кинелошког удружења “Семберија”.



Предсједник Кинолошког савеза РС, Радован Мазалица ,овом приликом је најавио да ће  БиХ ускоро постати пуноправан члан Свјетске кинелошке организације.
- Ове године БиХ треба да постане пуноправан члан Свјетске кинелошке организације. Били смо асоцијативни чланови, али пуноправно чланство ће нам дати многе бенефите у свему што сачињава кинелогију. У осмом мјесецу треба да буде потписан уговор у Женеви”, навео је Мазалица.

Изложбу је отворио савјетник Градоначелника Бијељине Радослав Остојић.


Семберија инфо - С. Николић