РСС: Страхоте Јасеновца никада неће бити заборављене :: Semberija INFO ::

 

РСС: Страхоте Јасеновца никада неће бити заборављене


- Сјећање на 700.000 жртава усташког геноцида у Јасеновцу треба да буде опомена да се такви злочини, који измичу границама човјечјег ума, никада више не понове. Велики број људи који су данас дошли у спомен-подручје Доња Градина завјет су да страхоте и муке кроз које су прошли Срби, Роми, Јевреји и сви они који су се супротставили фашизму, неће бити заборављене – саопштено је из Републичке странке Српске.

Поводом данашње централне манифестације у Доњој Градини, којој присуствују и чланови РСС, из ове странке су поручили да из историје треба непрекидно учити и увијек се јасно супротстављати идеологијама због којих су хиљаде невиних људи изгубиле животе.

- Овогодишњи организовани долазак основаца и средњошколаца из цијеле Републике Српске у Доњу Градину и одавање почасти убијенима, треба да постану примјер за све нас. Дубоко поштовање према жртвама Јасеновца, Градине и свих стратишта оних који су се борили за правду и слободу морамо показати свакога дана, а не само у оваквим приликама – наведено је у саопштењу. 


Републичка странка Српске