У 10 мјесеци 28 пута крао у Лидлу, сваки пут га уловили :: Semberija INFO ::

 

У 10 мјесеци 28 пута крао у Лидлу, сваки пут га уловили


Ненад зван Роки (58) могао би завршити у затвору након чак 28 неуспјелих покушаја крађа у Лидловим маркетима у Загребу.

Оптужница против њега постала је правоснажна па се Рокију суди за изразиту упорност у чињењу кривичних дјела, због којих му пријети седам мјесеци затвора.

Није украо ништа, увијек је покушао изаћи с робом мале вриједности, али чини се да му затвор не гине, пише Даница.хр.

Током истраге није желио износити своју обрану, већ се бранио ћутањем. Суд је утврдио да је Роки незапослен, са завршеном основном школом, неожењен, отац једног дјетета и осуђиван.

Он је вјероватно најнеспретнији лопов на свијету јер је у 10 мјесеци чак 28 пута покушао украсти ствари из Лидла и баш сваки је пут био откривен. Зауставило га је обезбјеђење, које му је одузело отуђени производ, али је увијек пуштен због мале вриједности ствари.

Крао је у три Лидлова супермаркета у Загребу. Највише је крао Цедевиту, Францк кафу и Вегету, понекад Карловачко пиво, Нутелу, Милка чоколаду, пециво и саламу.

Обезбјеђење је сваки од тих 28 пута о свему одмах обавјештавало полицију. Они нису излазили на терен јер су украдени артикли увијек били мале вриједности. Укупно је у 10 мјесеци покушао украсти робу вриједну око 584 евра - у просјеку око 21 евро по свакој крађи, наводи Даница.

Ипак, након 28. неуспјелог покушаја Лидл је одлучио поднијети кривичну пријаву против њега. Докаже ли му се кривица, мораће седам мјесеци у затвор.

(Независне)