Кенеди се кандидује за предсједника Америке :: Semberija INFO ::

 

Кенеди се кандидује за предсједника Америке


- Роберт Ф. Кенеди Млађи поднио је изборну документацију како би се кандидовао за предсједника САД 2024. као представник Демократа.
 
Овај 69-годишњак је син Роберта Ф. Кенедија, бившег државног тужиоца, сенатора и потенцијалног предсједничког кандидата на изборима 1968. године, којег је убио Сирхан Сирхан прије завршетка избора кандидата демократа.
 
Стриц Роберта Ф. Кенедија Млађег је Џон Фицџералд Кенеди, 35. предсједник Сједињених Америчких Држава, који је убијен 22. новембра 1963. године у Даласу, током свог предсједничког мандата.
 
Званичник кампање Кенедија, адвоката за заштиту животне средине, Џон Саливан, потврдио је подношење документације, пренио је ББЦ.
 
Роберт Кенеди Млађи намјерава да буде изазивач Џозефа Бајдена у трци за предсједничку кандидатуру демократа, па је тако други могући кандидат те партије, послије Маријане Вилијамсон, која је до сада једина прогласила кандидатуру, пренијели су амерички медији.
 
Роберт Ф. Кенеди Млађи радио је као државни тужилац и адвокат. Познат је као адвокат који се бори и залаже за очување природе, нарочито ријека, као и угрожених и сиромашних људи и мањина, нарочито америчких старосједелаца.
 
Кенеди је отворени антиваксер. Инстаграм је уклонио његов налог 2021. године због, како су навели из ове друштвене мреже, "сталног дијељења нетачних тврдњи".
 
И демократске и републиканске странке одржавају своја"надметања", која се називају предизбор, како би изабрали свог предсједничког кандидата. Кенеди ће бити аутсајдер у трци за демократску номинацију.
 
Амерички председник Џозеф Бајден наговијестио је да ће се кандидовати за реизбор, иако још није званично прогласио своју кандидатуру.

Кенеди има поремећај гласа, спазмодичну дисфонију. Ожењен је глумицом Шерил Хајнс и живи у Лос Анђелесу у Калифорнији, преноси N1.

(Независне новине)