Гориво исцурило на мокар пут, у два минута десила се два удеса :: Semberija INFO ::

 

Гориво исцурило на мокар пут, у два минута десила се два удеса


Бродско-посавска полиција саопштила је да су се јуче око поднева на жупанијској цести 4202 у близини Сапца догодиле двије саобраћајне незгоде.

Увиђај је показао да је 26-годишњак управљао аутомобилом и приколицом у којој се налазио пластични резервоар с горивом, који је у једном тренутку напукао, због чега је гориво цурило из њега.

Гориво је у додиру са кишом учинило пут клизавим "због чега су се догодиле прометне несреће", саопштила је ПУ бродско-посавска.

Прва незгода се догодила око 11:55 часова, када је 69-годишњак аутомобилом, у којем се налазила и 71-годишња путница почео претицати возило испред себе, при чему је изгубио контролу над аутомобилом.

Тада је десним бочним дијелом аутомобила ударио у лијеви бочни дио теретног возила који је претицао и којим је управљао 64-годишњак.

Лични аутомобил је потом приликом заношења слетио у одводни канал. Полиција је саоштила да у овом удесу није било повријеђених. Два минуте касније услиједила је друга незгода.

Око 11:57 часова у близини Сапца 46-годишњакиња је приликом смањивања брзине кретања свога возила, а због колоне возила испред себе, изгубила контролу над возилом те је послије тога слетјела у одводни канал. У овој незгоди такође није било повријеђених, преноси Индеx.хр.

Против 26-годишњег возача полицијски службеници поднијеће прекршајни налог због почињеног прекршаја из Закона о сигурности промета на цестама.

(Независне)