ЧЕТВОРОСТРУКИ УБИЦА ДО ДЕТАЉА ОПИСАО СВОЈ ЗЛОЧИН – ХЛАДНОКРВНО ИХ ПОБИО ЗБОГ 500 ЕВРА! :: Semberija INFO ::

 

ЧЕТВОРОСТРУКИ УБИЦА ДО ДЕТАЉА ОПИСАО СВОЈ ЗЛОЧИН – ХЛАДНОКРВНО ИХ ПОБИО ЗБОГ 500 ЕВРА!


Давор П. (35), осумњичен за убиство четири особе код Јабуковца, признао је злочин и пред тужиоцем, а потом до детаља хладнокрвно и без трунке гриже савјести описао како је починио масакр због своте новца од око 500 евра.

– Кад сам пришао салашу, примијетио ме је пас и почео да лаје. Отишао сам до потока да размислим шта да радим, па сам одлучио да се вратим. Затекао сам испред куће баба Драгицу и Драгану, која је сједила и читала неку књигу. Повикао сам им да ми кажу гдје су паре, а Драгана је устала, дохватила сјекирицу и кренула на мене.

Овим ријечима је, како пише Курир, јуче на саслушању у тужилаштву описао свој крвави пир Давор П. (35) из села Јабуковац код Неготина, осумњичен за четвороструко убиство које се десило 7. августа.

Премишљао се

Давор П. је ухапшен у суботу због сумње да је прије 20 дана на салашу у селу Житково, које је од његове куће удаљено око пет километара, током пљачке убио Рају Казимировића (72), његову мајку Драгицу (93), сестру Љубинку Оприкић (76) и сестричину Драгану Јозељић (53).

Он је након хапшења у полицији признао злочин и показао гдје је сакрио арсенал оружја, међу којем је и оно које је користио током злочина. Како сазнаје лист, готово идентичну причу поновио је и на саслушању код тужиоца.

– Ја никада нисам био код њих, нисам чак ни знао гдје им је тачно салаш, већ сам га тражио и нашао. Када сам кренуо у пљачку, мислио сам да је код куће само баба Драгица и да ћу лако пријетњом од ње сазнати гдје им је новац, јер сам чуо да су много богати. Новац ми је био потребан за љубавницу, која мора да плати операцију – рекао је Давор П. и додао:

– Лавеж пса ме је поколебао, па сам отишао на оближњи поток. Одлучио сам да се вратим на салаш и извршим пљачку. Испред куће сам затекао баба Драгицу, али и Драгану. Викнуо сам на њих: “Гдје су паре?!” Међутим, Драгана је без размишљања устала, дохватила сјекирицу и кренула на мене. Уплашио сам се и побјегао – рекао је наводно Давор П.

Након тога се поново вратио на оближњи поток.

– Сједио сам и размишљао да ли да их убијем. Устао сам и поново кренуо код њих. Прво сам убио бабу, а затим и Драгану. Ушао сам у кућу и почео да претресам. Тражио сам новац када се изненада однекуд појавила Љубинка. Пуцао сам и у њу. Након тога вратио сам се и наставио да тражим новац – рекао је осумњичени.

Вјештачење

– Одједном сам чуо трактор. Изашао сам да видим ко је и угледао Рају. Ништа ми није преостало него да пуцам и у њега. Наставио сам да претурам по кући када ми се учинило да се Раја помјера. Опет сам изашао и пуцао му у главу. Како до тада још увијек нисам нашао паре, вратио сам се и у соби нашао 300 евра и око 30.000 динара, које сам узео и побјегао.

Њему је након саслушања подређен притвор до 30 дана.

– Осумњиченом ће бити одређено психијатријско вјештачење, иако се на први поглед и на основу његове изјаве не примејћује ни трунка неурачунљивости – потврдили су за Курир у Вишем тужилаштву у Неготину.

Мјештани: Никада није имао љубавницу

Мјештани Јабуковца први пут су из медија чули да Давор П. има неку жену.

– Да има дјевојку или љубавницу, бар неко би то у селу знао. Можда је он умислио како му је нека жена љубавница. Имао је он бубице у глави… Стварно апсолутно нико не зна да је он имао било какву везу – кажу мјештани. Да није имао дјевојку нити љубавницу, за Курир је на неки начин потврдио и његов дједа Радован.

– Ма каква љубавница. Није имао дјевојку, знали бисмо то. Никад ниједну није довео у кућу. Не вјерујем да је он побио те људе, али ако јесте, треба да одговара – рекао је Радован, дједа осумњиченог за убиство.

(српскаинфо)