СРПСКИ ШЕРЛОК ХОЛМС: "Мужеви хоће да провјерим да ли им је љубавница вјерна, а родитељи да ли су им дјеца наркомани" :: Semberija INFO ::

 

СРПСКИ ШЕРЛОК ХОЛМС: "Мужеви хоће да провјерим да ли им је љубавница вјерна, а родитељи да ли су им дјеца наркомани"


Дугачак капут, шешир, наочаре и пробушене новине, то више није опрема коју у Србији користе приватни детективи. Данас су они савремено обучени и савршено имплементирани у средину у којој извршавају свој посао, не одскачу од просјечних грађана ни милиметар и то је тајна њиховог успјеха. За приватне детективе се може чути да “знају гдје ђаво спава”. Понекад су на терену и по неколико дана, а понекад и неколико мјесеци, преноси Блиц.

– Клијенти нас најчешће зову кад желе да провјере своје емотивне партнере. Оно што је логично јесте да се провјеравају супружници, али све чешћа је појава да мушкарци провјеравају и да ли им је вјерна и љубавница. Жене нису тако екстремне и до сад су провјеравали само да ли их вара муж. Свашта доживљавамо на терену, доста тешких и непријатних ситуација. Понекад кад не би посумњали у ту жену или мушкарца, деси се да су баш они ти прељубници – каже један приватни детектив из Чачка.

Међутим, не прате се само емотивни, већ су на мети често и пословни партнери као и дјеца, али врши се и потрага за несталим особама и драгоцјеностима.
– Родитељи желе да провјере да ли им се дјеца дрогирају или су чланови неких секти. То је можда и најтрауматичније искуство за једног детектива кад мора оцу и мајци рећи да им је дијете наркоман, али то помогне родитељима, јер их тада упућују на лијечење, у клинике или манастире – додаје он.

Детектив не крије да је посао приватног детектива изузетно напоран и стресан, а најбитнији је, како каже, тај први разговор са клијентом.
– На основу тог дијалога ми покупимо све потребне информације и крећемо у истрагу. Неки случајеви, попут кућних крађа су потпуно незанимљиви, а о некима би се буквално могли написати романи. Прошле године успио сам да спојим оца и сина након чак 56 година, а да то није пошло за руком ни њемачкој полицији – каже овај шумадијски Шерлок Холмс.

Приватни детктиви често су од помоћи и државним органима, Законом о детективској дјелатности који је ступио на снагу 5. децембра 2013. године, та област је правно регулисана послије читавих 20 година, а надзор је повјерен МУП.


Српскаинфо (Блиц)