Врх украјинске војске донио одлуку о Бахмуту :: Semberija INFO ::

 

Врх украјинске војске донио одлуку о Бахмуту


Фото - Танјуг / АП
КИЈЕВ, БАХМУТ - Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни и командант Копнених снага Оружаних снага Украјине Александар Сирски су се изјаснили за наставак борби у Бахмуту и утврђивање позиција у граду.

Ово је у понедјељак саопштила прес служба предсједника Украјине Владимира Зеленског након појављивања у медијима информација о несугласицама између Зеленског и Залужног.

Зеленски је, предсједавајући штабом Врховног главнокомандујућег, на чијем се састанку "посебно детаљно разговарало о ситуацији у Бахмуту", поставио Залужном и Сирском питање о даљим акцијама Оружаних снага Украјине у овом рејону.

"Они (Залужни и Сирски) су подржали наставак одбрамбене операције и даље јачање наших позиција у Бахмуту",  наводи се у саопштењу објављеном на сајту украјинског предсједника, преносе "Новости".

Раније је лист Билд, позивајући се на своје изворе, објавио да је ситуација око Бахмута изазвала спорове између Зеленског и Залужног.

Према писању њемачког листа, Залужни је прије неколико недјеља говорио Зеленском о потреби да се украјинске трупе повуку из Бахмута.

Међутим, предсједник Украјине је имао другачији став по овом питању.

Бахмут се налази у дијелу Донбаса који контролише Украјина и представља важно транспортно чвориште за снабдијевање украјинске групе трупа у источној Украјини.


Независне новине