Мјештани Горњег Црњелова огорчени: „Аграрни фонд“ је асфалтирао дионице које је народ тражио, све друго је неистина и увреда :: Semberija INFO ::

 

Мјештани Горњег Црњелова огорчени: „Аграрни фонд“ је асфалтирао дионице које је народ тражио, све друго је неистина и увреда


Вријеђа нас прилог који је објављен на БН телевизији како је избор путева за асфалтирање у Горњем Црњелову резултат кумовских или партијских веза, јер је једина истина да је народ на збору грађана једногласно одлучио шта ће се асфалтирати, рекли су данас грађани овог села који су се окупили да пред медијима искажу свој став.  



„Повриједила ме тврдња да, ко не жели да прља руке у партијским везама, да неће ни добити асфалт. Нити смо у каквој странци нити ишта друго, него смо игром случаја породица погинулог борца. Једина истина да је збору изгласано да асфалт дође породицама погинулих,“ каже Рашо Јеремић, члан породице погинулог борца.

Огорчени су и чланови Савјета Мјесне заједнице Горње Црњелово који чине по три члана СДС - ПДП, и Коалиције „Договор за Бијељину“  те независни кандидат Љубица Видић. 


 
Видићева каже, да је Аграрни фонд ставио селу на располагање око 60.000 КМ за асфалтирање дионица које сами мјештани одреде као приоритете. 

„Да не би било политичких договарања гдје ће се утрошити средства, ми смо организовали збор грађана 31. 08. 2022. када је донесена једногласна одлука да се асфалтира пут у Јеремићима дужине 280 метара који води ка кућама дјеце погинулих бораца, као и у Митровићима гдје смо асфалтирали дионицу у дужини од 200 метара испред кућа дјеце погинулих бораца. Није било никаквог политичког размимоилажења. Народ је одлучио и свих седам чланова Савјета је потписало одлуку“ изричита је Видићева.

Каже и да један од погинулих бораца у Отаџбинском рату јесте њен кум, који је крстио и на кога је поносна, али да то нема везе ни са једном партијом, јер је она независни кандидат, а дионице није одређивао нико други до народ. 

Због потребе за средствима већим од плана, сусједна Мјесна заједница Доње Црњелово пристала је да не конкурише за пројекат Аграрног фонда, управо да би се завршили путеви који воде до породица погинулих. 



Мићо Живић, предсједник ове мјесне заједнице није крио разочарење неистинама изговореним у спорном прилогу, поготово што је имао за циљ и стварање подјела у селу у којем се до сада није гледало на политичку припадност. 

„Ја сам у име Доњег Црњелова прескочио апликацију ка „Аграрном фонду“ да би били урађени путеви до дјеце чији је отац погинуо у рату, којег сам лично извлачио и зато се осјећам повријеђеним да неко дира те ране. Увијек сам бјежао од те ноћи и те слике, а данас ми се све вратило и зато је срамно то злоупотребљавати у политичке сврхе. Причајмо онако како јесте. И опет кажем, дај да гајимо љубав у овом мјесту и немој да износимо неистине. Свако има право да пита и да дође до истине, а она двојица … што су дала изјаве у том прилогу, сви знају ко су ти људи,“ свједочио је Живић, видно потресен и са сузама у очима.

И мјештанин Ђојо Јовић каже да је лично био на састанку када је цијело село одлучило који правци ће имати приоритет. 



„Игром случаја је и моја кућа ту, па је и до мене дошао асфалт. Ту није било никаквих кумовских веза. А она двојица људи који су давали изјаве у оном прилогу, они ће за литру ракије или гајбу пива рећи шта хоћеш. Тако да … Ми смо задовољни. Нико није дао фенинга. Једино ако почастиш кафом или соком раднике, а да је неко тражио паре, није истина, све је дошло преко Аграрног фонда“ каже Јовић.

Дионица пута у Јеремићима дужине 280 метара потпуно је асфалтирана док је у Митровићима гдје је  дионица знатно дужа, преко километар, у договору са породицама одлучено да се асфалтирају дијелови око самих кућа у дужини од 200 метара, да бар ту не буде прашине, а да се, у будућности споји сва дионица. 



„Надам се да ћемо у новом кругу који је одобрен преко  Аграрног фонда, имати право да поново аплицирамо и да ћемо поново у договору са народом овај дио путева у нашој мјесној заједници“ каже Видићева.  

Она напомиње и да је асфалтирање, али и насипање макадамског дијела пута, о којем је такође било ријечи у спорном прилогу, дужност града и градоначелника Бијељине, а не неког другог, као и да је насипање задњи пут урађено прије избора, док је трајала борба за гласове.

Окупљени грађани и чланови Савјета, на крају признају, да не могу да прихвате поступак телевизије која је спорним прилогом само постигла својеврсни аутогол и снажан контраефекат у овом селу.