Борба са временом у Турској и Сирији – два мушкарца спасена 198 сати после земљотреса, тло не мирује :: Semberija INFO ::

 

Борба са временом у Турској и Сирији – два мушкарца спасена 198 сати после земљотреса, тло не мирује


Девети дан од катастрофалног земљотреса који је погодио Турску и Сирију. Више од 36.000 људи је погинуло, док су десетине хиљада повређене. Спасиоци и даље трагају за преживелима, али најављују да ће се спасилачке операције ускоро прекинути, јер ниске температуре готово да не дају шансу за преживљавање испод рушевина. Тло не мирује, земљотрес јачине 4,8 јединица Рихтерове скале забележен је синоћ у Кахраманмарашу.

Бели шлемови најавили крај потраге на северозападу Сирије

Спасилачка група Бели шлемови саопштила је да ће ускоро завршити потрагу за преживелима испод рушевина на северозападу Сирије.
"Индикације које имамо указују да нема преживелих, али ми покушавамо да обавимо
коначне провере на свим локацијама", рекао је вођа групе спасилаца Раед ел Салех.

У потрази и спасавању учествује 235.000 људи, евакуисано 158 хиљада особа

На терену у потрази и спасавању учествује више од 235 хиљада људи у две земље, а до сада је евакуисано 158 хиљада особа, јавила је агенција АФАД.
Ипак, неизбежно је да ће се спасилачке операције ускоро прекинути, јер ниске температуре готово да не дају шансу за преживљавање испод рушевина, кажу спасиоци.
Они из Пољске најавили су за сутра одлазак из Турске.

Два мушкарца спасена 198 сати после земљотреса

Седамнаестогодишњи Мухамед и један неидентификовани мушкарац спасени су из рушевина у Кахраманмарашу 198 сати после земљотреса, јавља Си-Ен-Ен Турк.
Број жртава катастрофе века, како су је описале Уједињене нације, би могао да достигне 50.000.
Најмање 19.300 повређених у земљотресу налази се на лечењу у болницама у Турској, саопштило је Министарство здравља те земље. 
Уједињене нације упозоравају да се ближи крај спасавања преживелих и да је сада потребно обезбедити склоништа и храну жртвама земљотреса.


РТС