Слободе лишена три лица због пуцања из ватреног оружја, приликом претресања пронађена опојна дрога :: Semberija INFO ::

 

Слободе лишена три лица због пуцања из ватреног оружја, приликом претресања пронађена опојна дрога


Слободе лишена три лица због пуцања из ватреног оружја, приликом претресања пронађена опојна дрога
 
Полицијским службеницима Полицијске станице Бијељина, 13.02.2023. године пријављенo je да НН лице или више њих, пуцају из ватреног оружја појединачном и рафалном паљбом  у насељеном мјесту Пухаре у Бијељини.  На лице мјеста одмах су изашли полицијски службеници који су на локацији уочили путнички аутомобил и поред возила три НН лица од којих је један имао аутоматску пушку. На наређење полицијских  службеника да одбаце оружје исти су се оглушили и дали у бијег, приликом чега су од себе одбацили одређену количину наркотичких средстава и аутоматску пушку.

 Интервенцијом полицијских службеника слободе су лишена лица Л.Ш., А.К. и Б.Ј.  Такође, пронађена је и аутоматска пушка са оквиром из које се највјероватније пуцало.

На основу наредбе Основног суда у Бијељини извршено је претресање стана и др.просторија које користе лица лишена слободе. Приликом претресања пронађена је и привремено одузета одређена количина зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, прашкаста материја која асоцира на опојну дрогу спид, једна ручна бомба, медицинске дроге, дробилице, новац, као и  више предмета са трагова опојне дроге на себи.

​О свему наведеном обавјештен је тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини. Лица лишена слободе ће данас уз Извјештај о почињеним кривичним дјелима ,,Неовлаштена производња и промет опојних дрога“, ,,Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“ и ,,Изазивање опште опасности“  од стране полицијских службеника Полицијске управе Бијељина бити предата у надлежност и на даље поступање Окружном јавном тужилаштву у Бијељини.
 
                                                                 ПОРТПАРОЛ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА
 
                                                                                      Александра Марић