ЦИК утврдио податке - Ивановић градоначелник Зворника, Продановић начелник Братунца :: Semberija INFO ::

 

ЦИК утврдио податке - Ивановић градоначелник Зворника, Продановић начелник Братунца


За градоначелника Зворника изабран је Бојан Ивановић из СНСД-а који је освојио 15.318 гласова, а нови начелник Братунца је Лазар Продановић из СНСД-а који је освојио 5.492 гласа, утврђени су подаци које је данас објавила Централна изборна комисија БиХ.

Према утврђеним резултатима који су доступни на интернет страници ЦИК-а, Продановићев противкандидат Срђан Ранкић освојио је 3.283. гласа.
 
ЦИК БиХ донијела је на данашњој сједници Одлуку о утврђивању и објављивању резултата пријевремених избора за градоначелнике Зворника, Бихаћа, Тузле и Сребреника и начелника општина Братунац и Вогошћа.
 
Према утврђеним резултатитима, нови градоначелник Бихаћа је Елведин Седић из Покрета за модерну и активну Крајину, нови градоначелник Тузле је Зијад Лугавић из СДП-а, док је за градоначелника Сребреника изабран Аднан Бјелић из коалиције "Уједињени".
 
За начелника општине Вогошћа изабран је Мигдад Хасановић из СДА.
 
На данашњој сједници је наглашено и да је против ове Одлуке могуће упутити жалбу Апелационом одјељењу Суда БиХ у року од два дана од објављивања Одлуке, док се захтјеви за поновно бројање гласачких листића могу поднијети у року од три дана од објављивања Одлуке.

(РТРС)