ТРЕЋИ ФЕСТИВАЛ ЗДРАВЉА И ЗДРАВОГ НАЧИНА ЖИВОТА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ 2019: Смотра здравих стилова живота :: Semberija INFO ::

 

ТРЕЋИ ФЕСТИВАЛ ЗДРАВЉА И ЗДРАВОГ НАЧИНА ЖИВОТА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ 2019: Смотра здравих стилова живота


Фестивал здравља и здравог начина живота у РС, трећи по реду, одржаће се 13. и 14. септембра у Бијељини, у Хотелу ,,Дрина“, најављено је данас (19.8.2019.) на конференцији за медије која је одржана у Центру за културу. Организатор фестивала је удружење грађана ,,Клуб за промоцију здравља Минерва“ из Бијељине, а покровитељ Министарство здравља и социјалне заштите РС.

Најављујући јесењи фестивал здравља, портпарол ове манифестације др Славко Јовић истиче да им је циљ едукација, здравствено просвећивање становништва, развијање здравих животних навика и унапређење здравља становништва.

-Током два дана фестивала, на штандовима и на бини у Хотелу ,,Дрина“, представиће се институти, клинике, болнице, домови здравља, приватне ординације и остали који ће акценат ставити на пружање услуга посјетиоцима сајма у смислу одређених превентивних прегледа ( мјерење нивоа шећера у крви и висину крвног притиска), превентивне дијагностике ( ЕКГ, ултразвук), као и разговора са стручњацима из разних области медицине, те савјетима, наводи др Јовић.

Засебан дио на фестивалу биће посвећен предавањима, гдје ће, како најављују организатори, поред сручних предавања за докторе медицине, која су акредитована од стране коморе доктора медицине,  бити организована и предавања намијењена посјетиоцима фестивала, на којима ће бити ријечи о здрављу,  здравом начину живота, здравој исхрани и физичкој активности.

Специјални гост овогодишњег Фестивала здравља је Институт за кардиоваскуларне болести Војводине  из Сремске Каменице, који је једна од водећих установа из области кардиологије и кардиохирургије како у Србији, тако и у региону. 

-Посебан акценат ове године стављен је на утицај спорта на здравље и значај спортских и физичких активности на очување здравља. Због тога ће око 20-ак клубова, школица, фитнес или плесних студија на Трећем фестивалу здравља и здравог начина живота представити своје резултате као  и своје активности, истиче др Славко Јовић који је ову манифестацију најавио ријечима: ,,Здравље није све, али без здравља све је ништа! Зато учините нешто добро за себе и своје здравље посјетите нас 13. и 14. септембра у Хотелу ,,Дрина“. 

Водите рачуна о себи!

Специјалистички центар ,,Кућа здравља“ Бијељина, као и  сваке године до сада, подржава ову манифестацију и њене организаторе и, како је на конференцији за медије нагласила  Александра Остојић, извршна директорка ове здравствене установе, желе да допринесу унапређењу здравствене заштите у Републици Српској. 

-Ове године у  изложбеном дијелу представићемо се штандом на ком ће сви заинтересовани грађани, поред рекламног материјала и упознавања са нашим услугама, моћи бесплатно да измјере ниво шећера у крви и крвни притисак, те савјете љекара. Такође, у предавачком дијелу представићемо се предавачима- специјалистима из области хардиологије и хроно исхране по програму др Ане Гифинг, наводи Александра Остојић.

,,Кућа здравља“ је специјалистички центар који пружа услуге из области породичне медицине, гинекологије, комплетне лабораторијске дијагностике и савремене ултразвучне дијагностике. 
У оквиру ,,Куће здравља“ налази се и ЦТ Скенер центар који пружа све дијагностичке услуге компјутеризоване томографије почев од једноставнијих до најкомпликованијих процедура.

-,,Кућа здравља“ је увијек на услузи грађанима и наш циљ је  промоција здравља и здравог начина живота са поруком – водите рачуна о свом тијелу, то је једино мјесто гдје можете живјети, поручила је Александра Остојић.  

Семберија ИНФО/ М.Решидовић