Падавине настављене, али ситуација стабилна :: Semberija INFO ::

 

Падавине настављене, али ситуација стабилна


Обилне падавине изазвале су поплаве на истоку и југу Републике Српске.

У Трнову је проглашена ванредна ситуација, али током ноћи није било изливања Жељезнице.
- Ситуација је стабилна и санирају се штете након јучерашњег изливања ријеке у Кијеву код Трнова - изјавио је за РТРС Горан Тимотија из општине Трново.
Начелник општине Трново Драгомир Гаговић рекао је за нашу телевизију да је ноћ била тешка, с обзиром да киша пада без престанка од јуче.
Јутрос ће поново засједати Општински штаб за ванредне ситуације.
У Гацку је ситуација стабилизована. Иако киша пада, све је под контролом и изливања ријека није било, речено је јутрос за РТРС у Ватрогасној јединици Гацко.
Алекса Вучјковић из гатачке Ватрогасне спасилачке јединице рекао је да би, према најавама метеоролога, киша требало да престане у поподневним часовима, додајући да постепено расте водостај ријеке Ђеропе, али да ситуација није забрињавајућа јер интензитет падавина није као претходних дана.
И у Фочи је ситуација под контролом, није било изливања Дрине и Ћехотине, речено је у Ватрогасној јединици Фоча.
Шеф Одсјека Цивилне заштите Фоча Милош Јакић рекао је да је водостај Дрине у опадању, али да се око 9.00 часова очекује раст водостаја.
Ноћас и јутрос су били угашени агрегати Хидроелектране "Мратиње" на ријеци Пиви у Црној Гори.
У Вишеграду је ситуација стабилна, иако је киша падала читаву ноћ, рекао је за РТРС помоћник директора Републичке управе цивилне заштите Драган Кос.
Кос је рекао да су све екипе од раних јутарњих часова на терену, те да се не очекују проблеми, осим ако се падавине наставе овим интензитетом.
- Евентуална угроженост може настати само од ријеке Рзав, гдје се очекују бујичне поплаве - навео је он.
Водостај ријеке Босне у Добоју има тенденцију пада и у 7.30 часова износио је 168 центиметара, показују подаци Републичког хидрометеоролошког завода.
Водостаји Уне и Сане су у порасту, али стање за сада није критично.
 

РТРС