Бећировић: БиХ ће наставити свој НАТО пут, посјета Бриселу није приватне природе :: Semberija INFO ::

 

Бећировић: БиХ ће наставити свој НАТО пут, посјета Бриселу није приватне природе


– Бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић рекао је у Бриселу да ће БиХ без икакве сумње наставити свој НАТО пут.

Бећировић се у Бриселу састао са амбасадорима Турске, Словеније, Пољске и Украјине и том приликом поручио да би БиХ најбоље наставила остваривати свој прогрес кроз чланство у НАТО-у, што би дугорочно унаприједило стабилност, подстакло унутрашњу интеграцију, привукло стране инвестиције, а тиме дугорочно допринијело и сигурности Алијансе.
Током састанка Бећировић је, како је саопштено из његов кабинета, истакао да потпуно нова геополитичка ситуација захтијева брже, ефикасније и конкретније одговоре како би БиХ добила позив за чланство у НАТО-у у што краћем року.

"Убрзање и улазак Босне и Херцеговине у НАТО ће минимизирати могућност конфликата у овом дијелу Европе и ојачати сигурност цијелог континента", рекао је Бећировић и додао да његова посјета Бриселу није приватне природе.
"Напротив, бројни радни састанци са највишим званичницима НАТО-а у Бриселу дају посебну политичку тежину овој посјети, али и представљају јасан сигнал подршке Запада очувању независне и суверене државе БиХ", нагласио је бошњачки члан Предсједништва БиХ.

Он је како додају из, његов кабинета, нагласио да посљедице руске агресије на Украјину имају директан одраз и на безбједоносно-политичку ситуацију у БиХ, те је исказао солидарност према грађанима Украјине.

"Босна и Херцеговина разумије патње украјинског народа и њихову борбу за слободу", рекао је Бећировић.
 
(Независне)