ЗБОГ СНИМКА У КОЈЕМ БАЦА БЕБУ У КРЕВЕТАЦ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА ИЗ ЗВЕЧАНСКЕ ДОБИЛА ОТКАЗ :: Semberija INFO ::

 

ЗБОГ СНИМКА У КОЈЕМ БАЦА БЕБУ У КРЕВЕТАЦ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА ИЗ ЗВЕЧАНСКЕ ДОБИЛА ОТКАЗ


Foto: Screenshot/Blic TV
Медицинској сестри Ђурђији А. из Центра за заштиту одојчади, дјеце и омладине у Звечанској улици, која посао није обављала у складу са прописима, у петак је званично уручено ријешење о раскиду радног односа, потврђено је за Политику у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Половином јула на интернету се појавио снимак на којем се види како Ђурђија А. једно од дјеце баца у креветац, а потом мобилним телефоном слика друге малишане.

Непосредно прије него што је за лист потврђено да је њој уручен отказ, у центру у Звечанској је одржан и проширени колегијум ове установе којем је, осим директора установе Зорана Милачића и више руководилаца, присуствовао и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић.

– Састали смо се како бисмо сагледали све аспекте онога што се недавно дешавало и које су посљедице тога. Сам дисциплински поступак је урађен према прописима. Чекали смо да цијели поступак стигне до краја, па да се тек онда састанемо. Једино што је, да бисмо испоштовали све ове процедуре, све ово морало да траје неколико недјеља. Послије свега, ово показује да ће сви који крше правила бити санкционисани у складу са законом – казао је Ђорђевић после састанка.

Он је додао и да кад је реч о људима који у овој установи посвећено раде дан и ноћ, они треба да знају да имају његову подршку и да ће увијек да стане иза њих.

– Јер они се баве послом за који је потребна љубав коју новац не може да плати – навео је министар.
Руководиоци у центру истакли су да су и они у оквиру свог програмског тима једногласно оцијенили да је Ђурђија А. неадекватно реаговала.

Ђорђевић и запослени у центру сагласили су се и у томе да је овакво поступање једног од запослених ипак изолован случај и да није права слика установе која се деценијама брине о добробити младих, наводи Политика.

(тањуг)