Пас нањушио 50.000 цигарета у аутобусу :: Semberija INFO ::

 

Пас нањушио 50.000 цигарета у аутобусу


Цариници су у сарадњи са полицијом 13. јануара на прелазу Шид спријечили покушај кријумчарења готово 50.000 кријумчарених цигарета скривених у специјално направљеним шупљинама једног аутобуса који се из Призрена упутио ка Швајцарској, саопштила је Управа царина Србије.

Кријумчарење је откривено током редовне контроле возила на изласку из Србије, током које је коришћен и службени пас специјално обучен за откривање дувана и дуванских производа.
 
"Пас је током контроле активно реаговао на простор у предњем дијелу аутобуса, одмах испод фабричке шупљине намијењене за кревет возача, што је цариницима био довољан знак да га треба детаљније прегледати", саопштили су.
 
Простор је, како наводе, очигледно био смишљено конструисан и запечаћен металном плочом залијепљеном обојеним силиконом како би се што мање разликовао од остатка унутрашњости возила.
 
Баш на том мјесту, додају, у специјално направљеном бункеру, откривено је 100 боксова цигарета марке ''Wинстон Блуе'' са акцизним маркицама самопроглашеног Косова.
 
Због тога је аутобус упућен на додатни преглед царинским мобилним скенером на чијем снимку су уочене неправилности и у резервоару за гориво.
 
"Детаљним прегледом тог дијела возила, констатовано је да је и он преправљан тако што је сечен и преграђен, те су у тој шупљини до које је било тешко доћи, цариници открили још 133 бокса исте марке цигарета", стоји у саопштењу.
 
Против возача (47) спроведен је хитан прекршајни поступак у суду у Сремској Митровици чији је исход новчана казна од 200.000 динара, заштитна мјера трајног одузимања цјелокупног товара кријумчарене робе, као аутобуса који је преправљан са намјером да послужи као средство за кријумчарење. 

(Независне)