Миличевић: Напад у Сарајеву треба свима да нам буде опомена :: Semberija INFO ::

 

Миличевић: Напад у Сарајеву треба свима да нам буде опомена


Јучерашњи немили догађај у Сарајеву гдје су вријеђана дјеца и нападнути њихови родитељи на  међународном турниру за дјецу, треба да нам свима буде опомена, истакао је др Милан Миличевић, в.д. предсједника Српске демократске странке.
 
„Креирајући атмосферу страха, мржње и константних тензија, добар дио политичара у БиХ живи и гради своју каријеру на бази ратнохушкачке реторике, док обичан народ једва преживљава.  Некажњавањем починилаца за слична, али и друга противзаконита дјела, институције охрабрују починиоце и дају вјетар у леђа оним појединцима који су склони вријеђањима, радикализму и етнонационално мотивисаним нападима да то чине и подстичу друге на исто“, закао је Миличевић.
 
Нажалост, истиче он, постоје и они који су овај инцидент у Сарајеву и уринирање по џамији у Бијељини једва дочекали јер су своје каријере и богатства и изградили на бази медијске експлоатације сличних догађаја, ширењу тензија и стварању атмосфере страха али, оно што је добро јесте да већина наших грађана, без обзира на етнонационални предзнак, јавно осуђује овај чин.
 
„То је можда и најбољи показатељ колико су грађани зрелији од доброг дијела политичара који би очигледно били спремни покренути и неке нове сукобе  како би задржали свој положај, капитал или доживјели пет минута славе.  Искрено се надам да нећемо кренути путем реваншизма јер је то најгори сценарио који нам се може догодити“, закључио је Миличевић.
 

СДС - Сектор за 
политику и медије