Суд у Луцерну осудио држављанина БиХ због тешке крађе :: Semberija INFO ::

 

Суд у Луцерну осудио држављанина БиХ због тешке крађе


Foto: ilustracija
– Држављанин БиХ, који је прије три године извршио тешку крађу на неколико швајцарских градилишта, осуђен је у одсуству на дјеломично условну затворску казну, саопштено је данас из суда у Луцерну. Такође, у пресуди се наводи да ће, након што одслужи казну, имати седмогодишњу забрану уласка у земљу.

Наиме , ријеч је о 43-годишњем држављанину БиХ, који је 30 година живио у Швајцарској. Он је од новембра 2019. до јуна 2020. године у више од 30 наврата улазио на разна градилишта у кантонима Луцерн и Нидвалден, обијао контејнере и крао грађевинску опрему и машинерију, коју је касније продао у БиХ.

Осуђен је на три године затворске казне, од којих би требао да одслужи најмање половину. Касније би био пуштен на условну слободу у трајању од двије године. Такође , он је раније осуђиван и за нелегално ношење оружја и кориштење наркотика.

Занимљиво је да осуђени одмах по хапшењу признао кривично дјело крађе. Ипак , на суђењу, које је почело јула, 2022. године, није се појавио. Према наводима пресуде, суд не зна гдје се он налази.