Додик: Хајку на Данила Вучића покренули непријатељи Српске :: Semberija INFO ::

 

Додик: Хајку на Данила Вучића покренули непријатељи Српске


Foto: RTRS
Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да пласирање лажних вијести и хајка која је покренута из Сарајева и дијела међународне заједнице због присуства сина предсједника Србије Данила Вучића обиљежавању Дана Републике, јасна је порука да није пожељно славити и радовати се Дану Републике Српске.

- Мој одговор на такве поруке је јасан - Дан Републике се славио и славиће се, и љепше и величанственије, а они могу да лажу, измишљају и раде шта год желе. Сада им смета присуство младића, патриоте, обиљежавању Дана Републике, као што им је сметао и његов отац, предсједник Србије Александар Вучић када је био у посјети Поточарима, па су га каменовали - рекао је Додик за Тањуг.

Он је оцијенио да "није важно ни гдје сте, ни шта радите, важно је само да сте Србин, да волите своје, поштујете туђе, и одмах сте сметња и појединим амбасадама и радикалном дијелу политичког Сарајева који гаји мржњу према Републици Српској и њеним пријатељима и поштоваоцима".

- То само наводи на закључак, да код њих, које је очигледно мржња, узела под своје, још није усахнуо "ратнички неопримитивизам" - истакао је Додик и додао да то довољно говори у каквој земљи живимо и гдје би били да није Републике Српске.

Додик је рекао да оно што је незамисливо у нормалним земљама, у заједничким институцијама БиХ је очигледно нормално да у медијима освану повјерљиви подаци у вези са посјетом и припадницима обезбјеђења Данила Вучића Републици Српској, односно БиХ.

- Шта су жељели - да га поставе као мету и да га неко убије само зато што је дошао на обиљежавање Дана Републике на које годинама долази!? Да ли је проблем бити са својим народом, радовати се рођендану Републике Српске, обићи гробља српских мученика, разговарати са породицама погинулих српских бораца? - упитао је Додик.

Он је поручио да таква непрофесионалност безбједносних агенција и свих заједничких институција која је исказана из најгорих побуда - мржње према Републици Српској и свему што је српско, никада више неће бити толерисана.

- Политичко Сарајево мора једном да схвати да је БиХ састављена од два ентитета и да овдје живе три конститутивна народа која имају иста права. Само тако можемо ићи даље, а овакве хајке и мржња коју испољавају поједини званичници и медији у Сарајеву, неће више пролазити - поручио је Додик.

Сарајевски медији објавили су допис Амбасаде Србије у БиХ упућен Министарству иностраних послова у Савету министара којим их службено обавјештава да ће Данило Вучић, син предсједника Србије, боравити у БиХ.

У том документу наведена су, између осталог, и имена припадника Министарства унутрашњих послова Србије која су била у пратњи сина предсједника Србије као штићене личности.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су све кампање против њега и његове породице у ствари израз "голе мржње без аргументације".

Он је новинарима у Палати Србија поводом бројних написа у медијима о његовом сину Данилу, рекао да се на почетку тих кампања питао о чему се ради, а да сада разумије то у потпуности.

- Прво су рекли да сам Стаљин, па Ким Џонг Ун који држи говоре и спрема се на не знам шта. Онда је установљено да је све то ноторна лаж. Онда су нашли то што је Данило отишао у Републику Српску, онда су видјели да је много људи из обезбјеђења ишло, па сам морао да показујем папире колико троши моја породица колико Тадићева. Тада је Тадић рекао да обезбјеђење само одлучује колико људи иде, а до тада је ћутао као заливен - рекао је Вучић.

Како је рекао, док је садашња опозиција била на власти нису постојале пруге, путеви, ништа није постојало, а да сада постоје возовие и пруге и да се граде.

- Када покажете да живите за резултате видите огољену мржњу и ништа више. Установили смо да ниједан протокол није прекршен. Не видим о чему је ријеч, као и за Јовањицу што се нису извинили због лагања око Јовањице. То показује немоћ да се суоче са чињеницама, већ се само иде на криминализацију мене и моје породице - оцијенио је Вучић.

Он је додао и да су алузије о томе да је његово недавно сликање са псима утицало на некога да пусти псе који су на смрт изуједали новинара на Космају је за хумористичну емисију.

- Кажу стручњаци да сам крив, пси су изуједали Радосављевића на његовом плацу. А ја сам крив што сам се сликао са мојим псима, јер је то наводно био сигнал да неко пусти псе. Морате да научите да живите са таквим стварима - рекао је он.

Истакао је да народ ипак види ко шта ради, од мостова, путева, пруга, Београда на води...

- Усликајте мали торањ на аеродрому и данашњи контролни, видите радове на Прокопу, покажите како данас функционише наша авио компанија. Видите колико је ово промијењена земља и колико је напредовала - закључио је Вучић.

(РТРС)