БИЈЕЉИНА: Седам златника за седам беба рођених у Болници „Свети Врачеви" :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: Седам златника за седам беба рођених у Болници „Свети Врачеви"


Предсједник Републике Српске, Милорад Додик даровао 32 бебе рођене деветог јануара
Седам златника за седам беба рођених у Болници „Свети Врачеви Бијељина“


У Болници „Свети Врачеви“ Бијељина данас је подијељено седам златника који су дар предсједника Републике Српске Милорада Додика за седам беба које су рођене деветог јануара на Дан Републике Српске у Бијељини. Од седам беба које су рођене на тај дан, четири су дјевојице, а три дјечаци, од којих су три бебе са подручја града Бијељина, двије са регије Угљевик и двије са регије Лопаре. 



У име предсједника Републике Српске новорођеним бебама златнике је уручила  примаријус др Нела Митровић, помоћник директора Болнице „Свети Врачеви“, која се овом приликом захвалила предсједнику Републике Српске у име менаџмента болнице, на челу са директором проф. др Златком Максимовићем, са жељом да се иницијатива даривања златника бебама рођеним на Дан Републике Српске настави.

- Предсједник, је, заједно са златницима послао и поруку која гласи „Долазак најмлађих становника на свијет, на дан рођења Републике је најљепша порука и симбол будућности Републике Српске коју представљају дјеца“.  На сваком златнику пише прекрасна порука, а која гласи „Рођени на рођендан Републике Српске, растите и развијајте се заједно са Српском“. Свако новорођенче из нашег породилишта понијети један прелијепи златник са прелијепом поруку коју ће имати за успомену и сјећање“, истакла је Митровићева.



Дијана Панић, мајка једне од седам новорођених беба, дјевојчице Ксеније из Угљевика истакла је да јој је ово треће дијете.
- Порођај је прошао брзо и лако захваљујући особљу Болнице „Свети Врачеви“. Веома сам захвална и пресрећна, хвала предсједнику. Надам се да ће ови малишани успјети ово да врате својим успјехом, трудом, радом и да буду понос наше државе“, нагласила је Панићева.

Ове године у Републици Српској, деветог јануара рођене су  32 бебе.


Семберија инфо - С. Ристановић