Руководство Српске у касарни "Козара": 9. јануар неизбрисив :: Semberija INFO ::

 

Руководство Српске у касарни "Козара": 9. јануар неизбрисив


БАЊАЛУКА - Република Српска је република мира и стабилности, а 9. јануар је празник и то ће и остати, без обзира на све кривичне пријаве и остало, јер је то и народ на референдуму рекао.

Поручено је то из бањалучке касарне Козара гдје у току пријем поводом православног Божића.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић је нагласила да Трећи пјешадијски Република Српска пук наставља традицију Војске Републике Српске, док је предсједник Републике Милорад Додик је нагласио да је Српска стабилна и да не жели да се одрекне својих обиљежја.

- Српска није имала никакву другу намјеру осим да обиљежи свој дан и своје празнике. Настављамо са овим, не желећи никоме зло - рекао је Додик.

Замјеник министра одбране БиХ Мирко Околић је пожелио мир и нагласио да Српска сем тога жели и оно сто јој припада по Дејтонском споразуму.

Иза нас су, како је рекао, турбулентна времена.

- Хвала свима који су помогли војнике из српског народа. Трећи пјешадијски пут баштини нашу традицију и то је основ - рекао је Околић.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић пожелио је припадницима Оружаних снага БиХ из српског народа да у миру обављају своје законом дефинисане послове.

- Свим припадницима војске, а посебно онима из српског народа, желим да службују у миру - рекао је Вишковић.


Глас Српске