Познати датуми одржавања Песме за Евровизију, у конкуренцији 32 композиције :: Semberija INFO ::

 

Познати датуми одржавања Песме за Евровизију, у конкуренцији 32 композиције


Радио-телевизија Србије одабрала је композиције које ће се такмичити на фестивалу "Песма за Евровизију 2023" на којем ће бити одабран представник Србије на "Песми Евровизије" у Ливерпулу у мају ове године.

Полуфинала фестивала гледаоци ће пратити 1. и 2. марта, док ће велико финале бити одржано 4. марта, а у фестивалској конкуренцији биће 32 композиције, јавља РТС.

Изабране су композиције "Мој први ожиљак на души" - Нађа, чији су аутори Кристина Ковач и Тим Госден, "Кад смо сами - Тијана Дапчевић, аутора Ане Радоњић (Зое Кида), "Ако схватим - Петар Пупић, који је и аутор композиције, као и "Цвет са Истока" коју цје извести Стефан Здравковић, а чији је аутор Душан Бачић.

Такође, такмичиће се и Фрајле са нумером "Нека, нека" аутора Наташа Михајловић и Невене Буча, али и Ангеллина која ће извести нумеру "Ланац" чији је Анђела Вујовић.

Изабране су и композиције "Старац дана" - Еегор, аутора Игора Мишковића, "Недоступан" - Борис Суботић, аутора Миленка Шкарића и "Девојка твог дечка" коју ће извести Нађа Терзић, а чији су аутори Константин Арсић, Нађа Терзић, Алекса Вучковић, Димитрије Борчанин.

Између осталог, публика ће моћи да чује и композицију "Само ми се спава" - Луке Блек, чији је аутор Луке Блек, затим "Нови план други сан" - Филип Балош, аутора Филипа Балоша, "Румба" коју ће отпевати Зејна, а чији су аутори Никола Буровац и Милош Рогановић.

Изабрана су и композиције "Грех" - Дзипсии, аутора Ахмеда Хајдаровића (Реп Горила) и Јована Живадиновића (Дипси), "Зато што волим" коју ће извести Игор Винс и Бане Лалић, који су и аутори те композиције, затим "Либерта" - Гифт, аутора Јована Матића, "У ноћима" - Ивона аутора Ивоне Пантелић, "После мене" - Филари аутора Теyа Дора - Теодора Павловска, Yунгкуловски - Милош Јаношевић.

У конкуренцији су и "Зуми зими зами" коју ће извести Хуррицане, а чији су аутори Немања Антонић, Иван Вукајловић и Снежана Антић, затим "Нови свет" - Матиа Заната чији су аутори Михеле Бонивенто, Занaта и Предраг Цветковић, док ће нумеру "Временска зона" аутора Бобана Џевердановића отпевати бенд "Херценшлус".

Нумеру "Осмех" отпеваће Адем Мехмедовић који је и аутор, а композицију "Иза дуге" аутора Владимира Граића отпеваће Игор Станојевић.

Изабране су и композиције "Свадба или кавга" - ЦХЕГИ & Браћа Блуз Бенд чији су аутори Жељко Чегањац, Душан Чегањац, Стефан Чегањац и Борис Капетановић, "Вива ла вида" - Александар Симић и Ненад Османовић аутора Нина Адемовића, Горана Ратковића Ралета и Бранислава Глушца, "Тишина" - Дорис Милошевић аутора Огњана Милошевића, "Феномен" коју ће извести Милан Бујаковић, Зоран Тодоровић и Сања Анастасија, а чији су аутори Алек Алексов, Миро Буљан, Ненад Ћеранић и Драгиша Баша.

Публика ће имати прилику да чује композицију "Индиго" - Емпхатy Соул Пројецт аутора Ненада Радаковића, "Чујемо се сутра" - Филип Жмахер чији су аутори Бобан Јанковић, Филип Танчић и Александар Мастелица, "Од јастука до јастука" - Стефан Маљковић Схy, аутора Славка Миловановића и Ане Секулић, "Као гром из ведра неба" аутора Александра Филиповића и Бранка Кланшчека коју ће извести Јована Томашевић.

За евровизијску песму конкурисаће и "Лоше процене" - Драи чији су аутори Иван Миланов, Немања Антонић, Асал Ксинатовић и Ана Секулић, као и нумера "Пресиденте" коју ће отпевати Саво Перовић, а чији су аутори Махди и Сајси МЦ.

"Песма Евровизије" одржаће се 9, 11. и 13. маја у Ливерпулу у Великој Британији, која је преузела организацију умјесто прошлогодишњег побједника Украјине.

(Танјуг)