Миличевић: 9. јануар највећа српска побједа у 20. вијеку :: Semberija INFO ::

 

Миличевић: 9. јануар највећа српска побједа у 20. вијеку


Данас се сјећамо политичке одважности оних који су прије 31 годину имали визију политичког организовања Срба западно од Дрине како нам се не би поновила судбина Другог свјетског рата или потенцијална асимилација у друге етнницитете зарад биолошког опстанка, поручио је др Милан Миличевић, в.д. предсједника Српске демократске странке поводом 9. јануара, Дана Републике Српске.
 
„Ти политички прваци, храбри и смјели који су поставили темељ институционалног оквира Републике Српске, били су представници Српске демократске странке. Због тога је Стефандан једнако као и Петровдан, дан освивања Српске демократске странке уткан у нашу историју и наша је дужност да празнујући га, памтимо све жртве поднијете како би данас наша Република постојала“, казао је Миличевић.


 
Он је поручио да су Српска демократска странка, народ и војска троножац који је изнио терет одбрамбено-отаџбинског рата и извојевао највећу српску побједу у 20. вијеку.
 
„Данас посебна захвалност свим борцима Војске Републике Српске који су храбро одбранили нашу земљу и очували оно што је политички створено 9. јануара актом Скупштине српског народа Босне и Херцеговине на Палама“, истакао је Миличевић.
 
„За мене 9. јануар има још посебан значај јер је Стефандан црквени заштитник моје породице и тако ће овај датум вјечно бити инспирација за мене зашто је важно живјети, борити се и опстати у земљи гдје су наши коријени толико снажни и нераскидиви“, закључио је Миличевић уз честитку грађанима за дан Републике Српске.
 
                                                                        
СДС - Сектор за 
политику и медије