Вучић честитао Дан Републике: Нека живи Српска, нека живи Србија :: Semberija INFO ::

 

Вучић честитао Дан Републике: Нека живи Српска, нека живи Србија


Фото - Танјуг
БЕОГРАД- Србија ће Републици Српској бити најснажније упориште и ослонац јер су везе које их спајају, као браћу која су кроз историју дијелила и добро и зло, нераскидиве и вјечне, навео је предсједник Александар Вучић у честитки поводом 9. јануара - Дана Републике.

"Свим грађанима Републике Српске желим да увек у миру и добру славе празнике, да се радујемо заједништву и везама које нико не може да раскине, да водимо рачуна о нашим потомцима, поштујући претке и да наставимо да радимо на пројектима који нас повезују и граде бољу и сигурну будућност за све. Нека живи Српска! Нека живи Србија!", наведено је у честитки предсједника Србије.

Вучић је упутио честитку предсједнику Републике Српске Милораду Додику, уз најбоље жеље за напредак, мир и благостање свих грађана и поруку да се Срби радују заједништву и везама које нико не може да раскине, саопштено је из Прес-службе предсједника Србије.

Он је навео да се српски народ, док истовремено обиљежава и дан посвећен Светом првомученику и архиђакону Стефану, подсјећа да се моћ једног народа мјери снагом његовог јединства и непоколебљивости у очувању духовности, језика, писма, идентитета, историјског и културног насљеђа.

"А, његова величина - неговањем највиших моралних и људских вредности и идеала, као и спремности да своје добро подели са другима. Управо таква Република Српска треба да остане покретач просперитета и темељ стабилности упркос свим изазовима", навео је Вучић.

Вучић је поручио да се наставља заједничка борба за мир и благостање - радом, знањем, креативношћу и добром вољом према свима који су спремни да искрено прихвате пружену руку сарадње, како би цијели регион кренуо путем напретка, на добробит свих грађана који живе на овим просторима.

"Србија ће, као и до сада, доследно подржавати спровођење одредаба Дејтонског споразума, поштујући интегритет БиХ, као и интегритет Српске у њеним уставним оквирима", нагласио је Вучић и додао да ће Србија, у таквим настојањима, као и увијек до сада, Српској бити најснажније упориште и ослонац.

Девети јануар се слави као Дан Републике Српске јер је тог датума 1992. године настала под првобитним називом Српска Република БиХ.

Основали су је српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ након што су прегласани у кључним питањима о опстанку Југославије, а припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба који су имали статус конститутивног народа.


​Глас Српске