Вишковић: Неки од оних који нису долазили на посао већ добили отказе :: Semberija INFO ::

 

Вишковић: Неки од оних који нису долазили на посао већ добили отказе


БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић оптужио је опозицију да је током расправе о сету закона о повећању плата у јавном сектору да не знају шта причају и да оптужују Владу, а да не владају основним чињеницама.

Вишковић је рекао да су неки од оних који нису долазили на посао већ добили отказе, и одговорио је одречно на критике опозиције да ли ће они који не долазе на посао такође добити повећање плата“.

– Тe које називате „нерадницима”, ја зовем преварантима. Неће имати прилику за већу плату јер ће добити отказ прије ступања на снагу ових закона, који ће важити од 1. јануара – навео је Вишковић.

Рекао је да је већ било отказа за оне који не долазе на посао у јавним установама, а коначан списак јавности ће бити презентован након новогодишњих празника.

– Када сам говорио на тему тих људи, нисам говорио искључиво о Влади и министарствима, већ о свим институцијама и људима који добијају плату из јавних средстава, укључујући и фондове и предузећа – изјавио је Вишковић.

Рекао је да је његова влада у протекле четири године направила велике резултате јер да није, како је рекао, данас би опозиција била власт.

Рекао је да није дошло до смањења акциза због опструкција у другом ентитету, али да је влада вишак од акциза вратила грађанима кроз једнократну помоћ.

Рекао је да га критикују неки посланици чије су странке, како је рекао, освојиле мање гласова него он појединачно.

Радован Вишковић поручио је 23. децембра да нерад неће бити толерисан и да ће у наредном периоду захтијевати већу одговорност од људи који воде јавна предузећа или институције у Српској.

Кабинет предсједника Владе упутио је дописе министрима и директорима свих републичких управа и управних организација у којем тражи да до 31. децембра раскину уговоре о раду са свим лицима која се воде као запослена, а не појављују се и не долазе на радна мјеста.


Глас Српске