Путин затресао свијет: Русија је спремна за мировне преговоре :: Semberija INFO ::

 

Путин затресао свијет: Русија је спремна за мировне преговоре


Руски предсједник Владимир Путин, изјавио је да је Русија спремна да преговара са свим учесницима процеса у Украјини о прихватљивим исходима, али да они одбијају преговоре.

Путин је у интервјуу за ТВ Русија-1, одговарајући на питање да ли се приближавамо опасној линији у вези са ситуацијом у Украјини, рекао да то не сматра толико опасном, а да Русија дјелује у интересу грађана, преноси РИА Новости.

"Не мислим да је то толико опасно. Мислим да дјелујемо у правом смјеру, штитимо наше националне интересе, интересе наших грађана, нашег народа. И једноставно немамо другог избора него да заштитимо наше грађане - истакао је руски лидер.

Путин је додао да је Русија увијек настојала да сви спорови буду ријешени мирним путем, преговорима, али да је друга страна имала другачији став.

Према Путиновим ријечима, све се заснива на политици геополитичких противника Русије, која је усмјерена на распарчавање Русије.

"Завади па владај - они су то увијек покушавали да ураде, покушавају и сада, али наш циљ је нешто друго - да ујединимо руски народ", рекао је Путин.

Додао је да Русија није могла да се понаша цинично као Запад када је ријеч о Украјини, јер, како је навео, Русија "има другачију филозофију".

Према његовим ријечима, Запад има пијре свега материјални приступ, а Русија духовни. Путин је истакао да је увјерен да је 99,9 одсто грађана Русије спремно да жртвује све за интересе отаџбине.

"То ме само још једном увјерава да је Русија посебна земља и да овдје живе посебни људи", рекао је предсједник Русије.


Танјуг / Независне