Вучић: Добио сам уверавања да неће бити упада на барикаде :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Добио сам уверавања да неће бити упада на барикаде


Фото - Танјуг / АП
БЕОГРАД - Предсједник Србије, Александар Вучић, рекао је данас да је добио увјеравања да неће бити нових упада на сјевер Косова и Метохије и рушења барикада, а Србе је позвао да не насједају на провокације.

"Чинимо све, радили смо јуче цијели дан док нисмо синоћ добили увјеравања да неће упадати да руше барикаде. Молимо још једанпут да невине Србе пусте на слободу и косовску полицију да више не упадају са дугим цијевима, а показали смо фотографије тих људи са дугим цијевима. То немају ни по једном основу право да учине", нагласио је Вучић одговарајући на питања новинара након што је у Предсједништву примио винара из Велике Хоче, Срђана Петровиће, и чланове његове породице. 

Предсједник Србије је истакао да српска страна не жели никакав сукоб на КиМ.

"Нама је све на свијету потребно, али нам то није потребно и хоћу да то и људи у свијету разумију, као што су Срби разумјели", рекао је Вучић.

Он је објаснио да је шок бомба, коју је неко бацио, пиротехничко средство којим је неко некога упозорио, а не оружје.

"Сад ваљда треба бомбаровати цијелу Србију, зато што кад им одговора и кад на неког треба да свале кривицу, сјевер Косова је дио Србије, а кад им не одговара онда није", рекао је Вучић, преноси "Тањуг".

Он није желио да одговори на изјаву шефа дипломатије ЕУ, Жозепа Борела, да су барикаде и напади на пропаднике Еулекса неприхватљиви.

"Не желим да одговорим, јер се плашим да је његова данашња реакција последица напада које је доживио када је означио стварног кривца за неконструквитивност и пропаст преговора у Бриселу", рекао је предсједник Србије. 

Додао је како вјерује да ће мир бити сачуван и додао како ће дати све од себе да тако и буде. 

"Још једном позивам наш народ да ни на који начин не угрожавају Кфор и Еулекс, мада знам да то нису ни радили, да не дају муницију у руке да их оптуже као кривце за било шта", апеловао је Вучић.

Вучић је, након састанка са породицом Петровић из Велике Хоче, казао да Приштину нико на то не може да натјера, нити постоји то што би могло да се деси па да они сами спроведу своје судске одлуке или одлуке највиших правосудних инстанци.

"Али, зато ће да добију визну либерализацију, зато ће да добију да их за два дана примају као да је Италија заинтересована за улазак у ЕУ, а не Приштина, због тога хоће и у Савјет Европе да их приме, ваљда да нас подуче како то најуспјешнија правна држава на свијету функционише", иронично је прокоментарисао предсједник Србије.


Независне новине