Петковић: Ситуација доведена до усијања, Срби на барикадама шаљу вапај међународној заједници :: Semberija INFO ::

 

Петковић: Ситуација доведена до усијања, Срби на барикадама шаљу вапај међународној заједници


Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић каже за РТС да Срби на барикадама желе да сачувају мир, као и да тако шаљу вапај међународној заједници која никако да чује шта се дешава на Косову и Метохији. Истиче и да су приче о могућим нападима на Кфор и Еулекс приштинска пропаганда, као и да би то био повод да се оптужи српски народ и да се још интензивније упадне на сјевер КиМ.

Петковић истиче да је још једна непроспавана ноћ за Србе који су је провели на барикадама.
- Релативно је мирно, али ситуација је напета до усијања прије свега због намере Аљбина Куртија да својим оружаним акцијама, упадом косовске полиције, се обрачуна са српским народом на КиМ - наводи Петковић.

Указао је да су се могла чути саопштења која су дошла и од Американаца и од Енглеза у којима кажу како је хапшење Дејана Пантића био повод који су Срби су искористили како би подигли барикаде.
- Па не ради се људи само о томе. Није само хапшење Дејана Пантића, наравно и то, јер су ухапсили невиног човека и држе га ко зна гдје и притом не знају за шта га држе, јер ни за шта није крив. Али десетине је и десетине разлога посљедњих мјесеци и година на које Београд и Срби са сјевера КиМ говоре и упозоравају, ријеч је о кршењима људских права Срба на КиМ из дана у дан - наглашава Петковић.

Навео је да је било преко 136 инцидената у овој години.
- Срби на барикадама желе да сачувају мир, Срби који су на барикадама желе да одбране бриселски процес, Срби који су на барикадама тако шаљу свој вапај међународној заједници која никако да их чује шта се дешава на Косову и Метохији, која никакао да види шта заправо Курти ради на сјеверу КиМ, да са полицајцима упада на сјевер - истиче Петковић.


RTRS / RTS