Припадници Росу блиндираним возилима упали на Газводе, на барикадама мирно :: Semberija INFO ::

 

Припадници Росу блиндираним возилима упали на Газводе, на барикадама мирно


БЕОГРАД - Припадници специјалних јединица полиције самопроглашеног Косова - Росу упали су под пуним наоружањем и блиндираним возилима у објекат велике бране на језеру Газиводе, јавља РТС.

Они су у круг Газивода упали са дугим цјевима и оклопним возилима, истјерали чувара који мјери ниво воде и поскидали српске заставе.

Према посљедњим информацијама, они се налазе и даље на објекту код велике бране на Газиводама.

Према последњим информацијама на путу Митровица - Зубин Поток, према пункту Брњак, дошло је до великог покрета полицијских снага, јавља дописник РТС-а. 

Један од радника на брани изјавио је да је отишао на велику брану на Газиводе да измjери ниво воде због кише и да је тада видио четири или пет припадника Росу како обијају кућицу и ломе капију на брани.

-Уперили су пушке у мене, испитивали ме и исцепали заставу, а онда ме отерали - испричао је радник В.К. за Косово онлајн.

Навео је да је на Газиводе отишао да измјери ниво воде након обилних киша, што му спада у опис посла.

-А, онда су ме угледали и потрчали ка мени, ваљда ме нису очекивали. Уперили су пушке, дуге цеви у мене, питали су ме ко сам и шта радим овде, покушао сам да им објасним да сам као портир задужен да мерим ниво воде - испричао је радник.

Према његовим ријечима, припадници Росу су хтјели да знају има ли камера на кућици, на шта је он рекао да не зна, а потом су га питали “да ли је ово Косово или Србија”.

-Само сам им рекао да сам рођен овде, а онда су узели да цепају српску заставу. Кад су је исцепали вратили су ми је и рекли да сам “вољно” и да бежим одавде - рекао је радник.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић обијавестио је специјалног изасланика ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака да су специјалне јединице косовске полиције (Росу) противправно упале на Газоводе.

-Управо сам обавестио Мирослава Лајчака о оружаном и противправном упаду Куртијевих специјалаца Росу на Газиводе! Одузели су чувару кључеве, поцепали заставе Србије - написао је Петковић на „Твитеру“.

Истакао је да „ЕУ мора да обузда насилника и узурпатора Куртија од његових једностраних и оружаних акција којима жели да изазове рат“.

Иначе, сjевер Космета је и даље блокиран што од стране полиције, што од стране грађана који су навише локација камионима и другим возилима поставили барикаде.

Прва барикада је постављена у мjесту Рударе из правца Приштине према Рашки.

До пункта Јариње постављено је више барикада.


Глас Српске