Изетбеговић тврди: Направљен добар политички оквир :: Semberija INFO ::

 

Изетбеговић тврди: Направљен добар политички оквир


Лидер СДА Бакир Изетбеговић изјавио је послије постигнутог договора о формирању Савјета министара да је данас направљен добар политички оквир.

"Он је отприлике трасирао шта ћемо то радити сљедеће три или четири године. Ту је фактички све садржано што је потребно овој земљи. Интеграцијски процеси када је у питању прије свега ЕУ, а и НАТО, помоћ да се економија снажније покрене, изградња масовне инфраструктуре, брига о повратницима, борба против корупције", рекао је Изетбеговић, преноси Кликс (klix.ba).

Како је Изетбеговић рекао, лидер СНСД Милорад Додик је тражио рок од мјесец дана у којем би требало да се покуша да се одблокира рад Парламентарне скупштине БиХ, стартује формирање Савјета министара БиХ и Федералне владе паралелно, а у ходу би требало да се ријеше и остали детаљи који нису садржани у споразуму. "Рок од мјесец дана је прекратак. Рокови се задају, па се мало и продуже, али је битно ту ствар завршити у сљедећих мјесец-два дана", рекао је Изетбеговић.

Иако је у споразуму наведено да ће се наставити сарадња с НАТО-ом у дефинисаном оквиру, Изетбеговић каже да ће то кретање бити успорено у сљедеће три године, али да је битно да се задржи тренд и оквир.

"МАП је активиран прије девет година, сада је на нама којом ћемо брзином и којим садржајем слати планове, програме и извјештаје према НАТО-у. Нисам оптимиста да ће се пуно урадити у сљедеће три године", рекао је Изетбеговић.

Тањуг/РТВБН