Вучић: У Републици Српској мора да се сачува мир :: Semberija INFO ::

 

Вучић: У Републици Српској мора да се сачува мир


Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да српско-српских сукоба не смије да буде, да Република Српска мора да се чува и сачува и смире тензије.

Вучић је на ТВ Прва рекао да су потребни и братски односи са Бошњацима.

"Морамо да радимо и разговарамо са њима", поручио је Вучић.

Он је навео и да је у Нови Пазар, Прибој, Нову Варош, Сјеницу...уложено више него у претходних 70 година и да ће наставити то да се ради и даље.

"Нама нису потребни никакви сукоби са Бошњацима и то је моја политика и
за то ћу да се борим свим срцем“,рекао је Вучић.

"Сви желе крај саге о Косову, неће бирати средства"

Предсједник Србије Александар Вучић истакао је вечерас да је ситуација на КиМ веома компликована, у политичком и безбједном смислу, и истиче да притисци на Србију расту због тога што сви желе крај саге о Косову, а неће бирати ни начине ни средства да до тога дођу.

"Притисци на Србију ће да расту због тога што сви желе крај те саге о Косову, да се не би мучили у одговорима које морају да дају Русима и свима другима који се позивају на то. Сви се све чешће позивају на косовски преседан и стало је западним силама да реше то што пре. Неће бирати начина и средства да до тога дођу", поручио је Вучић за ТВ Прва.

Вучић је, на питање, да ли постоји опасност од избијања сукоба у нашем региону будући да 31. октобра истиче рок за пререгистрацију возила са српским таблицама на КиМ, рекао је да постоји много тачака ризика.

"Али наше је да се изборимо за мир и урадимо све да шачувамо мир и то радимо. Не треба да паничимо, да мислимо да ће неко тај мир да сруши, али морамо бити спремни на сваку врсту провокације, да радимо краткорочно, средњерочно и дугорочно увек у смислу очувања политичке стабилности и снажења наших снага одвраћања, како војске тако и снаге наше економије. То је оно што радимо", нагласио је он.

Вучић је указао да осим извиђачких беспилотних летјелица нисмо ништа имали и истакао да очекује да ћемо бити неко ко ће имати највише беспилотних летјелица у региону и наоружане.

"Радимо сами и са партнерским земљама на њиховој производњи. То говорим да би одвратио неког ко би да наруши нашу безбедност", подвукао је Вучић.

Указао је да ситуација није много лакша ни у РС у БиХ.