ФОНД ПИО РС: Потврда о редовном школовању - Позив за достављање :: Semberija INFO ::

 

ФОНД ПИО РС: Потврда о редовном школовању - Позив за достављање


Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске обавјештава кориснике породичне пензије дјецу на редовном школовању - студенте, да потврду о редовном школовању  доставе  најкасније до 24. октобра 2022. године.

Корисници породичне пензије - студенти, узрасне доби 19-26 година (1.646 корисника), потврду о редовном школовању треба да доставе у најближу пословницу Фонда ПИО, за кориснике са пребивалиштем у Републици Српској, а за кориснике са пребивалиштем ван Републике у надлежну филијалу Фонда ПИО.

Истовремено, Фонд позива и кориснике породичне пензије дјецу на редовном школовању узрасне доби 15-19 година који у претходном мјесецу нису благовремено доставили потврду о редовном школовању да то учине до 24.10.2022. године. Благовременим достаљањем школске потврде  омогућава се да се исплата породичне пензије у школској 2022/2023. години врши редовно и без обустављања.

Недостављање потврде о редовном школовању у наведеном року представљаће да се дијете- корисник породичне пензије више не налази на редовном школовању и исплата пензије се обуставља.

Фонд ПИО, у оквиру законског поступања, за достaвљене школске потврде задржава право да код  факултета, као издаваоца, изврши провјеру исправности тог документа.
 

Фонд ПИО Републике Српске