МУП: Појачане мјере безбједности поводом обиљежавања Дана српског јединства :: Semberija INFO ::

 

МУП: Појачане мјере безбједности поводом обиљежавања Дана српског јединства


Министарство унутрашњих послова Републике Српске предузима појачане мјере безбједности у Бијељини поводом обиљежавања 15. септембра - Дана српског јединства, слободе и националне заставе, с циљем одржавања повољног стања безбједности у предстојећем периоду.

- Грађане који буду жељели да прате ову државну манифестацију, која ће почети у 11.00 часова, савјетујемо да поштују наредбе полицијских службеника на терену, те да са собом не носе пиротехничка средства и друге опасне предмете - наводи се у саопштењу.

Из МУП-а савјетују грађанима да због лакшег кретања и избјегавања стварања гужви, са собом не носе руксаке и торбе, те да уз себе имају неки идентификациони документ.

- Угоститељски локали, занатске и трговачке радње које се налазе у ужем центру града Бијељине неће радити наведеног дана до 16.00 часова - додаје се у саопштењу.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач је, с циљем предузимања безбједносних мјера поводом обиљежавања овог празника, издао наредбу о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју Бијељине за 15. септембра од 00.00 до 24.00 часа.

У саопштењу се наводи да Министарство у сједишту, полицијске управе и полицијске станице за наведени дан неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја.

Из МУП-а подсјећају представнике медијских кућа, друге субјекте, као и грађане да је ради безбједности учесника, 15. септембра, на подручју града Бијељина забрањена употреба дронова.

Владе Републике Српске и Србије одлучиле су да Дан српског јединства, слободе и националне заставе буде 15. септембра, на дан када је прије 103 године у Првом свјетском рату пробијен Солунски фронт.

(РТРС)