Гугл олакшава дијељење фајлова између корисникових Андроид уређаја :: Semberija INFO ::

 

Гугл олакшава дијељење фајлова између корисникових Андроид уређаја


Foto - Tanjug

Гугл је најавио низ Андроид ажурирања која би телефоне и таблете требало да начине кориснијим многим корисницима.

Једна од значајнијих промјена односи се на Nearby Sharе, која би требало да олакша пренос фајлова између корисникових Андроид уређаја. Након што омогућите "self-share" функцију, ваши Андроид уређаји ће аутоматски прихватати фајлове једни од других, чак и ако је екран искључен. Опција "self-share" би требало да буде доступна у наредних неколико недјеља.

Није познато када ћете моћи да користите неке од других нових функција, које укључују више подешавања приступачности. Андроид има функцију која се зове "звучна обавјештења" која је дизајнирана да помогне глувим и наглувим корисницима. Када је ова функција омогућена, може да ослушкује звукове попут пожарних аларма, куцања на вратима и текуће воде и да упозори корисника преко визуелних обавјештења или вибрацијом на телефону или сату.

Гугл  ТВ сада има избор филмова са аудио описима. Можете их пронаћи преко Гугл Асистента тако што ћете рећи "Search audio description movies" (Претражи филмове са аудио описом).

Гугл додаје и опцију вишеструког качења у Меет видео позиве. Ово ће омогућити корисницима да закаче фидове од, на примјер, особе која говори или преводиоца за знаковни језик — или можда пријатеља како би се јасније видјела њихова реакцију на оно што је речено.

Меет добија нове опције. Моћи ћете да гледате Јутјуб видео снимке и играте игрице са до 100 пријатеља и чланова породице истовремено. Гугл каже да ова функција стиже корисницима на Андроид телефонима и таблетима.

Поврх поменутих промјена, очекују се ажурирања за Drive и Keep виџете, више Emoji Kitchen додатака на Gboardu и начин да додате више емоџија у своје поруке једним додиром, преноси Б92.


Глас Српске