ЧУБРИЛОВИЋ УПУТИО САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦИ БОЖИДАРА ДЕЛИЋА: БИО ЈЕ ЧАСНИ ВОЈСКОВОЂА :: Semberija INFO ::

 

ЧУБРИЛОВИЋ УПУТИО САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦИ БОЖИДАРА ДЕЛИЋА: БИО ЈЕ ЧАСНИ ВОЈСКОВОЂА


Foto
БАЊА ЛУКА, 24. августа – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти народног посланика и потпредсједника Скупштине Србије, генерал-мајора у пензији Божидара Делића.

Чубриловић је телеграм упутио породици Божидара Делића и руководству Скупштине Србије, у своје и у име Народне скупштине Републике Српске.

Он је истакао да смрт Делића, угледног политичара, народног посланика у четири сазива и потпредсједника Скупштине у два сазива, представља велики губитак за Скупштину Србије, његову породицу и пријатеље.

Чубриловић је навео да је Делић у богатој каријери био уважени политичар, народни посланик, али и генерал-мајор Војске Србије и Црне Горе, те да је часно обављао дужност начелника штаба 715. моторизоване бригаде Војске Републике Српске.

“Политичким ангажманом Делић је дао огроман допринос јачању демократије и парламентаризма у Србији. Био је велики патриота и часни војсковођа који је бранио слободу и штитио интересе српског народа. Нека му је вјечна слава!“, навео је Чубриловић у телеграму.