Погледајте како изгледа изграђена дионица пута Столац - Неум :: Semberija INFO ::

 

Погледајте како изгледа изграђена дионица пута Столац - Неум


Саобраћајница на дионици Оштровац-Броћанац је завршена и пуштена за саобраћај. Ради се о дионици магисталног пута М17.3 Столац - Неум чија се изградња одвија пуним интензитетом.

Ова дионица подијељена је на два лота. Извођач радова на ЛОТ 1 је Интеграл Инжињеринг а.д. Лакташи, а а вриједност радова је шест милиона КМ, док је извођач радова на ЛОТ 2 ЈВ ХП Инвестинг д.о.о. Мостар и Путови д.о.о. Груде чија је вриједност радова 5,9 милиона КМ.

Дионица ЛОТ 2 Оштровац-Броћанац је дугачка око пет километара. Раније је окончано асфалтирање дионице од Старог Неума до Бабиног дола те од Бабиног дола до Оштровца, а у току су радови на пробијању тунела Жаба код Оштровца дугачког чак 975 метара, који је највећи потхват на овом пројекту.

Сљедећа дионица гдје машине морају до краја завршити посао јесте између Дреновца и Столова.

Портал "Акта.ба" подсјећа да су средства за изградњу пута Неум - Столац дио програма изградње и модернизације магистралних путева у ФБиХ у вриједности од 173 милиона евра, који кредитним средствима финансирају Свјетска банка, Европска инвестициона банка и Европска банка за обнову и развој.

Независне новине