ЛАВРОВ СА ДОДИКОМ: РУСИЈА ЗНА САДА КО СУ ЈОЈ ПРИЈАТЕЉИ :: Semberija INFO ::

 

ЛАВРОВ СА ДОДИКОМ: РУСИЈА ЗНА САДА КО СУ ЈОЈ ПРИЈАТЕЉИ


Foto
У Санкт Петербургу је у току састанак српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова.

Лавров је захвалио Додику на ставовима када је у питању увођење санкција Русији, пренио је РТРС.

- Знам да и у БиХ има много оних који желе да се уруши пријатељство Републике Српске и Русије. Надао сам се нашем сусрету у Београду, али знате зашто нажалост до тога није дошло - нагласио је Лавров.
Русија зна сада ко су јој пријатељи

Лавров је рекао да Русија зна сада ко су јој пријатељи, јавио је АТВ.

-Ви чувате Дејтонски мировни споразум - поручио је Лавров.

Додик се сагласио с Лавровом о овом питању, додајући да је Запад тај који је срушио Дејтонски споразум.
- Чињеница да се труде да за високог представника ставе нелегитимну особу довољно говори - рекао је Додик.
Додик је додао да Српска мора да се бори за слово Дејтонског споразума.

-Основни процес је да ли се ми придружујемо санкцијама Русији. Ви знате да ми то не допуштамо, други у БиХ то желе, али формално-правно БиХ није увела санкције - нагласио је Додик.

Он је захвалио Русији за цијене гаса, које нису расле, ни за Републику Српску, али ни за ФБиХ, која је највећи потрошач гаса у БиХ.

-БиХ није увела санкције Руској Федерацији и Запад се љути због тога, желе да проводе своје политике у региону - изјавио је Додик на састанку.

Додик је информисао Лаврова да и "француски предсједник Емануел Макрон уводи специјалног представника у БиХ што довољно говори о покушају утицаја, а исте представнике увели су и САД И Велика Британија".

- Чекају нас избори, западњаци промовишу своје структуре и ту ће бити тешка политичка борба. Немам намјеру да изгубим - истакао је Додик.

На Додиковом профилу на „Твитеру“ објављен је снимак са састанка којем присуствују и шеф Представништва Српске у Русији Душко Перовић и савјетник српског члана Предсједништва БиХ Жељко Будимир.

Додик ће се данас састати и са генералним директором „Гаспрома“ Алексејем Милером, а за сутра је предвиђен састанак са руским предсједником Владимиром Путином.

Српски члан Предсједништва БиХ обратио се данас на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу, који се одржава под слоганом „Нове могућности у новом свијету“, а на којем учествују државници из 70 земаља.

(РТРС)