Посебна сједница НСРС о међународној политичкој и безбједносној ситуацији :: Semberija INFO ::

 

Посебна сједница НСРС о међународној политичкој и безбједносној ситуацији


Народна скупштина Републике Српске данас би на посебној сједници у Бањалуци, требало да разматра информацију о међународној политичкој и безбједносној ситуацији - мјесто и улога Републике Српске. На сједницу, која је сазвана на захтјев српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, позвани су предсједници парламентарних политичких партија.

Додик је раније рекао да је руски амбасадор Игор Калабухов исказао заинтересованост да присуствује сједници.
Анкетирани амбасадори су, истиче Додик, одбили да ако на сједници буде амбасадор Русије, присуствују засједању.
На сједницу су позвани предсједници парламентарних политичких партија и имаће могућност да се обрате на сједници у трајању до 10 минута.


Потпредсједник парламента Денис Шулић рекао је раније Срни да су предсједници већине парламетарних странака најавили присуство посебној сједници, на којој ће уводничар бити српски члан Предсједништва Бих Милорад Додик, а потом ће се обратити и руски амбасадор Игор Калабухов.

Шулић је рекао да ће се послије руског амбасадора у парламенту обратити предсједници свих политичких партија које су се јавиле до петка, 3. јуна до 16.00 часова.
Он је истакао да је намјера руководства Народне скупштине да се чује глас и власти и опозиције и свих политичких партија са сједиштем у Републици Српској о овој важној теми не само за Републику Српску и БиХ, него и за регион и свијет.

Посебну сједницу је заказао Колегијум Народне скупштине, а почеће данас у 15.00 часова.
 
РТРС