ДОЈАВЕ О БОМБАМА У 110 САРАЈЕВСКИХ ШКОЛА :: Semberija INFO ::

 

ДОЈАВЕ О БОМБАМА У 110 САРАЈЕВСКИХ ШКОЛА


Foto
Након јутрошњих дојава о бомбама у свим основним и већини средњих школа широм Кантона Сарајево, надлежни су изнијели појединости о овом случају наводећи да је у 110 објеката стигла та пријетња којој је било изложено близу 18.000 ученика.

Един Форто, премијер Кантона Сарајево је казао да полиција ради свој посао у пуном капацитету уз сарадњу других полицијских агенција.

“У складу са законом и мјерама предострожности у овом тренутку врши све потребне прегледе. У овом тренутку ништа није пронађено и очекујемо да ће тако бити до краја прегледа. Без обзира на то, свака пријетња се узима потпуно озбиљно и тако ће бити и у будућности”, казао је Форто.

Позвао је грађане и медије да не објављују никакве непровјерене информације.

“Молим вас да се искључиво обратите надлежним установама – министарствима и полицији, Влади КС ако се ради о некој од наших установа прије него објавите информацију. У тренутку када се дешава оваква ситуација битно је да останемо мирни, сталожени и да свако ради свој посао. Свјесни сте тога да су се у претходном периоду сличне дојаве дешавале и у регији. Знат ће се информација чим буде полиција имала више података након окончане истраге. Све је уреду, полиција ради свој посао и бит ће сви обавијештени о новим информације”, нагласио је Форто.

Вијеће родитеља Кантона Сарајево оштро је осудило нападе на школе и сигурносно одвијање наставе у школским клупама.

(Н1)