Служба хитне медицинске помоћи: Препоруке грађанима током љета о исхрани и облачењу :: Semberija INFO ::

 

Служба хитне медицинске помоћи: Препоруке грађанима током љета о исхрани и облачењу


Из Службе хитне медицинске помоћи бијељинског Дома здравља савјетују суграђанима, нарочито старије животни доби, да воде рачуна у наредном љетњом периоду како би заштитили своје здравствено стање. 

Прим. др Душко Миловановић, начелник Службе медицинске хитне помоћи, апеловао је на грађане да пију више течности, да избјегавају газирана и алкохолна пића, уз препоруку да је најбоље пити обичну воду.

Такође, пожељно је да се у вријеме високих температура ваздуха облачи лаганија  гардероба и од природних материјала, да се носе капе и шешири.  



Када је у питању исхрана, најбоље је конзумирати више свјежих  намирница, воће и поврће, те лаганију храну.  
Према ријечима доктора Миловановића, посљедњих дана евидентно је повећање, али незнатно, броја пацијената који су се јавили у Службу хитне медицинске помоћи. 

Углавном су то, како каже, били пацијенти са кардиоваскуларним проблемима и убрзаним срчаним ритмом, али се не може са сигурношћу рећи да ли су за то узрок повећане температуре ваздуха.

„Пацијентима са здравственим проблемима, који имају сталну терапију, савјетујем да је редовно користе“, рекао је за „Семберија инфо“ доктор Миловановић. 


Семберија инфо - З. Кусмук