ПОЛИЦАЈЦИ СА СРЕДЊОШКОЛЦИМА: ЗА СИГУРНИЈЕ СУТРА :: Semberija INFO ::

 

ПОЛИЦАЈЦИ СА СРЕДЊОШКОЛЦИМА: ЗА СИГУРНИЈЕ СУТРА


Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина настављају реализацију кампање „Оружје не штити, оружје убија“ у оквиру које су данас одржали предавање за ученике Техничке школе „Михајло Пупин“ у Бијељини. Кампању организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске и  Развојни програм Уједињених народа (УНДП), а иста је усмјерена на подизање свијести код грађана, посебно ученика основних и средњих школа о опасностима које настају усљед нестручне употребе ватреног оружја или минско-експлозивних средстава.



- Досадашња искуства нам говоре да су средњошколци у односу на ученике основних школа специфични када је у питању педагошки утицај полиције на њихове ставове. Радозналији су, имају више храбрости, више жеље за доказивањем, итд. Узимајући у обзир све те посебности на данашњем предавању ћемо их упознати са основним правилима којих се треба придржавати уколико се дође у контакт са ватреним оружјем – зауставити се, не прилазити, не додиривати. Оне који су жељни доказивања упознаћемо са начинима како се правилно приступа оружју, како се пронађено оружје сигурно одлаже и како да на најбезбједнији начин заштите себе и своје другаре,“ рекао је Срећко Панић, помоћник командира Полицијске станице Бијељина 2.



Стопа малољетничке деликвенције биљежи тренд опадања на простору који покрива Полицијска управа Бијељина. Сматра се да је оваква ситуација у директној вези са појачаним превентивним радом припадника МУП-а Републике Српске са осталим институцијама нашег друштва.

- Примјера ради, пројекат „Брига о дјеци“ окупља Центар за ментално здравље, Градску управу Града Бијељина, Центар за социјални рад, све образовне установе са подручја града и Полицијску управу Бијељина. Заједнички рад полиције са другим институцијама али прије свега са младима, довео је до смањења стопе криминалитета младих,“ рекао је инспектор Срећко Панић.


Семберија инфо - И. Гутић