Предсједник Владе РС Радован Вишковић у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Предсједник Владе РС Радован Вишковић у Бијељини


У Бијељини смо данас разговарали о неким важним питањима и пројектима за град Бијељину и Семберију, као што је траса ауто–пута, измјештање жељезничке станице, индустријске зоне, изградња спортске дворане, гасификација и други пројекти. Влада ће учинити све што је у складу са законским прописима да помогне да се сва питања ријеше, изјавио је Радован Вишковић, предсједник Владе РС након састанка са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем и посјете Пословно–индустријској зони 2, истакавши том приликом да Влада РС промовише политику – више радних мјеста и боље плате, како би се млади људи задржали на просторима Републике Српске.

„У међувремену треба извршити замјену земљишта које је у концесији код ПД „Семберије“, када је у питању изградња спортске хале. Надам се да ћемо у наредном периоду радити на обострану корист Владе РС и града Бијељине, а све у интересу грађана који овдје живе. Ово доживљавам као заједничку обавезу Владе РС и града Бијељина. Посјетићу све општине у РС и разговараћу о актуелним пројектима у свакој општини“, изјавио је Вишковић након посјете градилишту нове фабрике за производњу пелета у Пословно–индустријској зони 2, коју гради предузеће „Ерић М“ из Даздарева. У овој индустријској зони и предузеће „Рашевићи“ гради нови погон у коме ће се у неколико фаза доћи до финалне производње намјештаја.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић изјавио је да је састанак одржан у једној доброј и конструктивној атмосфери, те да је са премијером Вишковићем разговарано и о почетку изградње Дринског насипа, експропријацији земљишта за потребе изградње насипа, о значају изградње ауто–пута кроз Семберију, усаглашавању просторне документације за тај пројекат, изградњи спортске хале и нове пословне зоне на простору код тржног центра „Робот“.

Семберија ИНФО/Љ.Љубојевић