Покрет за Бијељину, проширени састанак Извршног одбора - Митровић: До 15. октобра разговори о коалиционој сарадњи :: Semberija INFO ::

 

Покрет за Бијељину, проширени састанак Извршног одбора - Митровић: До 15. октобра разговори о коалиционој сарадњи


Предсједник Покрета за Бијељину Миленко Митровић изјавио је вечерас за Семберске новине да ће Главни одбор овог покрета донијети одлуку да до 15. октобра буду обављени разговори са представницима других политичких странака, удружења, организација и истакнутим појединцима о могућој коалиционој сарадњи на наредним локалним изборима.
 
,,Главни одбор ће ме овластити да до половине октобра спроведем састанке о могућој коалиционој сарадњи и изласку заједничке листе. Након тих разговора сагледаћемо стање и кренути у опсежну изборну кампању и остваривање што бољег изборног резултата. Истакао бих да је Покрету за Бијељину у протекла четири мјесеца приступило 280 нових чланова и да сада имамо 1.050 регистрованих људи'', рекао је Митровић за ,,Семберске новине'' прије проширеног састанка Извршног одбора Покрета који је одржан у Центру за културу "Семберија".


 
Он је навео да се састанци Извршног одбора одржавају свака четири мјесеца, те да ће се вечерас на дневном реду, између осталог, наћи извјештај о раду, план активности за наредни квартал и приједлози чланова Одбора.
 
,,У протекла четири мјесеца много смо радили на терену, одржали смо 15 састанака Градског одбора, реализовали 46 активности. Ушли смо у сваку мјесну заједницу, разговарали са становницима о њиховим потребама, организовали хуманитарне акције. Навешћу примјер да смо у посљедње двије седмице иницирали кошење траве око зараслих банкина у Љељенчи, Поповима, Амајлијама, Трњацима, и другим селима, те да ће манастиру Тавна бити донирана дјечија играоница'', истакао је Митровић.
 
Он је нагласио да је Покрет за Бијељину упутио иницијативу да дио улице у којој живи словачка национална мањина буде асфалтиран, а да ће средствима једног министарства на нивоу БиХ бити асфалтиран и дио Мачванске улице.
 
,,Упутићемо иницијативу да Улица Стефана Дечанског, кроз коју је дјелимично прошла канализација, буде комплетно асфалтирана јер је ријеч о улазу у град. Ова улица је веома оптерећена саобраћајем, а пошто посљедњих 30 година има велики број регистрованих пословних субјеката и доноси зараду граду, ред је да буду уређене пјешачке зоне и дрвореди. У овој улици честе су несташице воде, па ћемо са надлежнима радити и на том питању'', поручио је Митровић.
 
Он је додао да ће Главни одбор Покрета за Бијељину предложити градоначелнику града Бијељина да члан овог покрета Татјана Благојевић буде изабрана за директора Агенције за мала и средња предузећа.
 
Митровић је рекао да Покрет за Бијељину позива све грађане, како страначки опредијељене, тако и оне који су аполитични, да предложе нове идеје и иницијативе које ће уз помоћ Покрета бити реализоване и које ће допринијети унапређењу локалне заједнице.
 
Семберске новине/Семберија ИНФО/А.Љубојевић