Говедарица: Грађани који мирно сједе у парку не ремете јавни ред и мир :: Semberija INFO ::

 

Говедарица: Грађани који мирно сједе у парку не ремете јавни ред и мир


Умјесто што проводе терор над грађанима и претварају Бања Луку у европску престоницу насиља, руководећи функционери МУП-а требало би да покрену истрагу против људи у Тужилаштву који већ више од годину дана одбијају да пронађу убицу Давида Драгичевића, рекао је предсједник Српске демократске странке реагујући на јучерашње насиље над мирним грађанима на улицама Бања Луке.
 
„Власт је својевремено намјерно амнестирала судије и тужиоце измјенама закона којим се каже да
носиоци правосудних функција не могу одговарати због нечињења. Очигледно је да све док ови људи управљају МУП-ом и правосуђем, убиства због којих грађани траже правду остаће неразјашњена. Нећемо да живимо у држави у којој ће људи бити убијани, а убице бити НН лица“ – казао је Говедарица.
 
Предсједник СДС-а је нагласио да грађани који сједе на клупама у парку ни на који начин не праве јавни скуп нити ремете јавни ред и мир у Бања Луци.
 
„Очигледно је и полицајцима непријатно извршавати задатке својих претпостављених који су уперени против грађана за  које сви знамо да не ремете јавни ред и мир што је још један доказ да народ има проблем са режимом. Позивам челнике МУП-а да обуставе срамна наређења и прекину да злоупотребљавају своје надлежности и поштене полицајце за своје циљеве. Ако хоће да хапсе и батинају нека сами изађу на улицу“ – рекао је Говедарица.
 
 СДС Републике Српске, Сектор за политику и медије