Свечано отворени Дани студената Универзитета у Бањалуци :: Semberija INFO ::

 

Свечано отворени Дани студената Универзитета у Бањалуци


БАЊАЛУКА-  У бањалучком Дому омладине вечерас је свечано отворена манифестација Дани студената Универзитета у Бањалуци.


Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске Срђан Рајчевић  истакао је да ће Министарство у и годинама које долазе подржавати ову манифестацију и побољшање студентског стандарда.

"У том смислу, једна од битних новина која ће се десити ове године је адаптација и реконстукција павиљона у студентском кампусу, у оквиру Студентског центра `Никола Тесла`. Република Српска је једна од ријетких земаља у којима није дошло до погоршања студентског стандарда и задржали смо и цијене исхране у тим објектима на истом нивоу", рекао је Рајчевић новинарима.

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин рекао је да су Дани студената једна од најважнијих пројектних активности у оквиру које се организују и Дани отворених врата.

"Том приликом ће матуранти имати прилику да посјете наше факултете", рекао је Гајанин.

Предсједник Уније студената Републике Српске Никола Бојић рекао је да су Дани студената креирани како би обогатили студентски стандард Универзитета у Бањалуци.

"Морамо да радимо на уписној политици на универзитетима у Српској", навео је Бојић.

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Бањалуци Радован Јалић рекао је да ће акценат манифестације бити на спортским такмичењима, фестивалу факултета, колонији ликовних радова, те дебатним турнирима и радионицама.

Манифестација Дани студената Универзитета у Бањалуци одржава се до 20. априла.

Глас Српске