ВЕЛИКИ СКУП ВЕЛИКИХ ПРИЈАТЕЉА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ : „НАША ДРИНА“ РОД ЉУБИ :: Semberija INFO ::

 

ВЕЛИКИ СКУП ВЕЛИКИХ ПРИЈАТЕЉА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ : „НАША ДРИНА“ РОД ЉУБИ


Foto
Република Српска је моја највећа љубав, као и свих чланова „Наше Дрине“, наших најближих и сваког  часног и поштеног Србина, који је свјестан да је Дрина, у сваком погледу, од породичног, духовном и културног, била и остала и остаће кичма српског рода, рекао је на великом скупу крај Дрине, између Братунца и Љубовије, Србије и Републике Српске, Организације „Наша Дрина“ њен предсједник Игор Брауновић, иначе  генерални директор ЈП „Србија шуме“.
 
Овјерена, потврђена и загарантована у Дејтону, оснажена Споразумом о специјалним паралелним везама са Србијом, Република Српска је „чедо сваког Србина ма гдје он живио примјер да све може кад се Срби сложе“.
 

-И били смо и бићемо блиски са нашом браћом и помагаћемо их колико год будемо могли -казао је Брауновић.



 
 -Окупили смо се недалеко од моста на Дрини који је направила држава Србија да споји, не само Србе, већ све људе са двије обале Дрине.Учинило је то наше руководство, на челу са предсједником Вучићем, са доста љубави и у име свих нас. А то је био, годинама, сан наших људи.
 
Брауновић каже да нико не може да каже Србији да не брине о свом народу у БиХ и нагласио да је лијепо рекао Ивица Дачић, „како некоме смета брига Срба за сваки крај Републике Српске и БиХ, када Ердоган полаже право да штити БиХ“.
 
-Наш духовни простор нам нико и ничим не може да оивичи и забрани -казао је Брауновић. -Ми смо окупили све саме патриоте и човекољупце, који свим срцем воле свој род, све љепоте нашег рода, али поштујемо и све оне који су нама блиски. Ко је нама близак, као руски народ, никад неће од нас бити ни остављен ни заборављен, ни запостављен.


 
Међу активистима „Наше Дрине“ су и стари и млади људи, разних струка и опредјељења, али сви, како каже један од њених челника Славиша Несторовић, „сви пуни љубави за своју отаџбину и свој род у земљи, региону и расијању“.
 
-Србиново име свугдје је име за понос, а наша посвећеност роду, земљи и нашој вјери је нешто са чим се рађамо- каже дипломирани инжењер шумарства Милојко Мићић звани Чика Пера, који брине о шумама Бобије, изнад Љубовије, гдје је стасавао чувемни пуковник Драгослав Рачић, командант прослављеног Церско -мајевичког одреда.
 
Петар Банковић, агилни активиста из Србије,  каже да је рођен у години када је бомбардована Србија, „али зна добро српску стару и нову историју“. Највеће тековине те историје, како каже млађани Банковић, баштини „Наша Дрина“, која скупом крај Дрине шаље дивну и до неба велику поруку нашој браћи „преко“ да ријека никад не може да нас раздвоји.