ПОГОЂЕН КАМП У КОЈЕМ СУ И ПРИПАДНИЦИ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ПОГОЂЕН КАМП У КОЈЕМ СУ И ПРИПАДНИЦИ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ


Foto
БЕОГРАД - Интернационални камп за смјештај међународних снага у главном граду Сомалије Могадишу, у којем су смјештени и припадници Војске Србије ангажовани у мировној операцији ЕУ за обуку безбједносних снага Сомалије, погођен је данас пројектилима из минобацача калибра 82 милиметра, а у том напада није било повријеђених, саопштено је вечерас из Министарства одбране Србије. `

Два пројектила су пала унутар кампа, а три у непосредној близини.

У гранатирању није било повријеђених, а свих шест припадника Војске Србије су добро и настављају да професионално и одговорно извршавају своје задатке.

У кампу су предузете додатне мјере заштите како би се осигурала безбједност свих припадника међународних снага.

Одмах по пријему вијести о догађају, начелник Оперативне управе (Ј-3) Генералштаба Војске Србије, генерал-потпуковник Желимир Глишовић разговарао је са старијим националним представником у мисији, пуковником Драганом Крстићем, који је га је извјестио да су сви припадници Војске Србије безбједни, мотивисани и посвећени реализацији додијељених задатака.

Војска Србије у мисији Европске уније за обуку безбједносних снага у Сомалији (ЕУТМ Сомалиа) ангажује штабног официра на дужности шефа санитетске службе и петочлани медицински тим који је задужен за примарну здравствену заштиту особља у мисији.

Генералштаб Војске Србије непрекидно прати ситуацију у свим мировним операцијама у којима су ангажовани припадници Војске Србије и у сталном је контакту са нашим контингентима, додаје се у саопштењу.

(Танјуг)