ИСТРАГА О УБИСТВУ РАДЕНКА БАШИЋА: ОБЈАВЉЕН ФОТО-РОБОТ МУШКАРЦА ЗА КОЈИМ ТРАГА ПОЛИЦИЈА :: Semberija INFO ::

 

ИСТРАГА О УБИСТВУ РАДЕНКА БАШИЋА: ОБЈАВЉЕН ФОТО-РОБОТ МУШКАРЦА ЗА КОЈИМ ТРАГА ПОЛИЦИЈА


- Министарство унутрашњих послова Републике Српске објавило је фото-робот особе за коју се сумња да је учествовала у убиству начелника крим-полиције ПУ Приједор Раденка Башића.

Полиција је позвала све грађане да уколико препознају особу са слике, или имају информацију о његовом кретању одраније, да о томе обавијесте најближу полицијску станицу или да позову полицију на број 122.

Како је саопштено из МУП-а РС у оквиру истраге убиства приведено је више особа за које постоји сумња да би се могли довести у везу са убиством полицијског службеника Раденка Башића.

Полицијски службеници МУП-а Српске ноћас су на ширем подручју Српске извршили претрес и привели већи број лица.

Према нашим сазнањимa претреси су обављени и у насељу Пећани у Приједору гдје се и десило убиство.
Извор близак истрази је рекао да је полиција испитивала и грађане тог насеља који су наводно видјели осумњиченог, те је на основу тога и снимака са видео  надзора камера које су "ухватиле" осумњиченог да бјежи и сачињен фото-робот.

- Све активности се одвијају под надзором надлежних Тужилаштава, а у циљу проналска извршиоца кривичног дијела - саопштено је из МУП-а Српске.

Начелник Сектора криминалистичке полиције приједорске Полицијске управе Раденко Башић убијен је у понедјељак из ватреног оружја у приједорском насељу Пећани. Убица му је пришао с леђа и пуцао му у потиљак највјероватније из пиштоља калибра 7.65 милиметара.

У Републици Српској је дан жалости због бруталног убиства начелника Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Приједор Раденка Башића.
 
(Глас Српске)