ВУЧИЋ О СИТУАЦИЈИ У СРБИЈИ И СВИЈЕТУ “ВИШЕ НИШТА НИЈЕ ИСТО, НЕ ЗНАМО ШТА НОСИ СУТРА” :: Semberija INFO ::

 

ВУЧИЋ О СИТУАЦИЈИ У СРБИЈИ И СВИЈЕТУ “ВИШЕ НИШТА НИЈЕ ИСТО, НЕ ЗНАМО ШТА НОСИ СУТРА”


Foto
Предсједник Србије Александар Вучић поручио је синоћ да људи морају да разумију да у садашњој ситуацији гдје нигдје није добро, ни у Украјини ни било гдје у Европи, нема више лагодног приступа јер више није ништа исто.
Вучић је на питање шта се догодило да је један рат угрозио цијели свијет, подсјетио да се то исто догодило у Првом и Другом свјетском рату, додајући да не жели да било шта наговјештава или шири страх.
 
Он је скренуо пажњу да ово није изборни интервју и да ће говорећи о свим проблемима са којима се суочавамо, а који су нарастајући из дана у дан, понашати супротно својим унутрашнојполитичким интересима и интересима странке коју и даље води. Вучић је казао таман када мислите да сте се припремили добро, закрпили све рупе, схватите да ништа, или да сте недовољно урадили јер сутрадан долази нови проблем.
 
“Цијенимо ваш став по питању Украјине” Шеф Делегације Европске уније у Србији тврди да се морају ускладити са ЕУ
Истакао је да морамо неколико ствари да промијенимо код себе.
 
Морамо да схватамо кризе веома озбиљно, упозорио је и нагласио да не може да каже да ћемо лакше и љепше да живимо када имамо рат у комшилуку и цијели свијет се само тиме бави, а посебно Европа.
 
– Људи морају да разумију, а неријетко бисмо жељели да живимо исто или боље у условима ужаса. Челници ЕУ су грађанима рекли смањите гријање, не можемо да платимо. А људи се код нас томе смију. А ти челници представљају неког ко је хиљаду пута моћнији од нас – рекао је он.
 
Вучић је казао да “смо” зиму прегурали, иако ништа није ишло на руку.
 
Указао је да су хладни дани услиједили у марту, да је држава морала да докупљује гас када је био најскупљи, јер се више троши. Оцијенио је да су се људи размазили, а ни не знају колико пара “имамо на рачуну, и како функционише тржиште капитала, које је потпуно поремећено”.
 
– Имамо безброј проблема и морамо да гледамо у будућност, јер ово неће трајати десет дана. Људи морају да разумију нема лагодног приступа -објаснио је он.
 
Рекао је да није донијета одлука, иако би то у кампањи било стратешки добро, да се људима каже биће бесплатни вртићи за све, што би коштало државу 200 милиона евра.
 
Ми са тим не излазимо, не зато што сада не би имали тих 200 милиона, већ зато што гледамо у будућност, а не знамо шта ће бити. Имамо 1,250 милијарди евра тренутно на рачуну. Немамо проблем са ликвидношћу. Али нисмо у стању да изађемо са том одлуком у вези вртића јер не знамо шта нас чека сутра – истакао је он.
 
Вучић је казао да ништа није више исто у свијету. 
Критиковао је људе који се поигравају и кажу “нека сада је заиграла мечка и пред њиховим вратима”, што не дијели са њима. Указао је да чека сутра пошто су најављена два скупа, једне за Русију, а други против.
 
– Умјесто да ћуте сви и да разумију да је за нас најбоље да размишљамо о себи и свом раду. Како да обећамо све и свашта када не знамо шта доноси сутра – рекао је он.

(Српска Инфо)